SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversite 'Tamam' Demiş!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Koordinasyon Kurulu toplanarak, yatırımları ele aldı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulunda konuşan Vali Daşöz, yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Vali Daşöz, şöyle konuştu:

"İlimizde 8 sektörde toplam bin 115 proje yer almaktadır. 265 adeti belediyelere aittir. Yatırım projelerinin 631'i
diğer kamu hizmetlerine ait. Bin 115 projenin 442'si tamamlandı. 414'ü devam etmekte, 41'i ihale aşamasındadır. 217 proje ise henüz ödenekleri gelmemesi nedeniyle henüz başlanmamıştır. Bu projelerin toplam miktarı 2 milyar 300 bin YTL'dir. Bu projelerin 2008 yılı ödeneği 250 milyon YTL'dir. Yüzde 55 nakdi gerçekleşme sağlandı. Yatırımcı kuruluşların açısından Malatya Belediyesi'nin 55 milyon YTL ile birinci, Devlet Su İşleri 41 milyon YTL ile İnönü Üniversitesi 22 milyon YTL ile üçüncü sırada yer almaktadır."

Vali Daşöz, yatırım ödeneklerinin sektörel dağılımına da değinerek, "Yüzde 41 diğer kamu hizmetleri, yüzde 18 tarım, yüzde 16'sı ulaştırma, yüzde 14'ü eğitim, yüzde 6'sı enerji, yüzde 4'ü sağlık, yüzde 1 ise madencilik ve imalat sektörüne ayrılmıştır" diye konuştu.

ÜNİVERSİTE SENATOSU'NUN STAD KARARI..
Vali Halil İbrahim Daşöz, yeni stadın İnönü Üniversitesi'ne ait alana yapılması konusunda İnönü Üniversitesi Senatosu'ndan karar çıktığını dile getirerek, rektör ve senato üyelerine teşekkür etti.

Vali Daşöz, üniversite kampüsüne bir ilköğretim okulu yapılması konusunda da yardımcı olacaklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız