SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversite Tercih Günleri Fuarı

0
Güncellendi - 2016-10-18 05:16:16
Üniversite Tercih Günleri Fuarı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’nin en prestijli Yükseköğretim Günleri Educaturk, Malatya’da Eğitim Fuarı kapsamında öğrencileri üniversiteye girişte doğru tercih konusunda bilgilendirdi.

Eğitim Fuarcılığında 12 yılda 132 etkinlik düzenleyen Educaturk, öğrencilere yükseköğretimin bütün fırsatlarını sunuyor. Kentteki bir otelde düzenlenen Eğitim Fuarı’nda öğrenciler, hem üniversite ve yüksekokulların temsilcileriyle görüşme fırsatı yakaladı hem de kariyer planlamalarıyla ilgili uzman desteği aldı. 18 üniversitenin stant açtığı eğitim fuarına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Eğitim Fuarı hakkında bilgi veren Boyut Group Genel Müdür Yardımcısı Serkan Dündar, “Bizim temel amacımız öğrencileri, Mart’ta girecekleri sınav öncesinde nasıl yönlendirebiliriz, derslerine nasıl çalışmaları gerekiyor, bölüm seçerken nelere dikkat etmeleri gerekiyor, olabildiğince erken onlarla buluşup, bu konuda onlara yararlı bilgiler verebilmek” dedi.

Dündar, fuarın İstanbul’dan sonra 24 ilde gerçekleştirildiğini kaydederek, “Educaturk, ilk defa 12 yıl önce İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz bir eğitim fuarıdır. Türkiye’nin ihtiyaçları doğrultusunda fuarı, İstanbul’un dışında farklı şehirlerde de gerçekleştirmeye başladık. İzmir, Bursa, Ankara derken 24 ilde gerçekleştirilen bir etkinlik halini aldı. Genel konseptinde üniversitelerin stant açarak, 12. sınıf öğrencilerine meslek seçimi, sınav kaygısı, hangi bölümü seçebilecekleri, hangi puanla nereye yerleşebilecekleri konusunda bilgi veriyorlar. Hem kendi üniversiteleri hakkında bilgi veriyorlar hem de öğrencilerimizin kariyer planlamasında sınav öncesi yardımcı olabilmek adına bu etkinliği gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Fuar kapsamında eğitim uzmanlarının öğrencilere doğru tercih konusunda eğitim seminerleri verdiğini aktaran Dündar, “Eğitim Uzmanı, Eğitim Yazarı Sadık Gültekin de gün boyunca seminerler veriyor. Sadece öğrencilerimize değil, rehber öğretmenlerimize de yönelik eğitim seminerleri gerçekleştiriyor. Ayrıca Kariyer Koçu Mehmet Ekinci ve Gri Koç Gökhan Müftüoğlu da eğitim seminerleri veriyorlar. Bizim temel amacımız öğrencileri, Mart’ta girecekleri sınav öncesinde nasıl yönlendirebiliriz, derslerine nasıl çalışmaları gerekiyor, bölüm seçerken nelere dikkat etmeleri gerekiyor, olabildiğince erken onlarla buluşup, bu konuda onlara yararlı bilgiler verebilmek” diye konuştu.

Dündar, öğrencilerin daha doğru tercih yapabilmelerine katkı sağlamak adına fuarın büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Öğrencilerin doğru tercih yapıp yapamadıkları konusunda eğitim uzmanlarımızdan bilgiler alıyoruz. Öğrencilerin, doğru tercih yapabilmeleri için çok doğru bir rehberlikle, daha 8 ya da 9. sınıftan itibaren bu konuda kararlarını verebilmeleri gerekiyor. Bu, dünya standartlarından böyleyken bizlerde maalesef ve maalesef 12. sınıfta ve hatta sınavdan hemen önce kararlarını verip ‘evet ben bu üniversiteye gideceğim’ ya da ‘ben bu puanla bu bölüme yerleşebilirim’ diye karar veriyorlar. Ama burada da burs imkanları olsun ya da o şehirde nasıl hayatını geçirebilir bunların kararlarını çok hızlı veremiyor. Genç arkadaşlarımızın bu konuda çok doğru tercih yapabildiğini düşünmüyoruz. Bütün çabamız sadece bizim değil, eğitim uzmanı hocalarımızın da çabası olabildiğince öğrencilerin daha doğru tercih yapabilmelerine katkı sağlamak.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- iha

fuar1

fuar3

fuar2

fuar4

tercih1

tercih2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Geç kalınmış bir fuar. Üniversiteler yeni açıldı. Bu nasıl tarih belirleme? Böyle bir fuar üniversite tercihleri yapılmadan bir süre önce yapılmalıydı.
    0
    0
    Yanıtla