SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Üniversite ve Malatyalı Sarsılsın'

A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Kültür Değerlerine Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı hemşehrimiz Prof. Dr. Metin Sözen, “Hazırlanan projelerimizin Ankara’da hiç bilmeyen birinin önüne gitmesi zorumuza gidiyor” dedi. Kendilerine ayrılan kaynağın yetersizliğinden şikayet eden Sözen, ‘Bakıyorsunuz bize aktarılan paralar çok küçük. Ama çar-çur edilen paraların ise binde biri bile değil” ifadelerini kullandı.

“MUHATAPLARIMIZI İYİ EĞİTİLMELİLER”
Sözen, hafta sonunda gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği Malatya Semineri'ni değerlendirme konuşmasında merkezi hükümetin kendileri ile ilgilenen birimlerinin eğitimsizliğinden bahsederek, bu birimlerde olanları iyi eğitilmeleri gerektiğini ve kendilerinin açtıkları kapıdan bu kişilerin kaynak akıtması gerektiğinin altını çizdi.

Bilmeyen bir kişinin kendilerine yardımcı olamayacağını ifade eden Sözen; “Bakanlıklarda çalışan kişilerin bizim bu işlerimize katkısı olması lazım. Hazırlanan bir projemiz Ankara’da bilmeyen ve işten anlamayan bir kişinin önüne gittiği zaman zoruma gidiyor. Bizim yaptığımız fedakârlıklara karşın bu insanlarında bilinçli kişiler olarak yetiştirilmeleri lazım” dedi.

“KAYNAĞIMIZ ÇAR-ÇUR EDİLENİN BİNDE BİRİ”
Sözen, kendilerine aktarılan kaynakların da azlığından da söz ederek: “Bizi ince eleyip sık dokuyarak çok işler başarıyoruz. O kadar kişi emek çekiyor. Ama nedense kaynaklarımız kısıtlı olarak aktarılıyor. Bizim işlerimizle ilgilenen bakanların bize kaynak aktarımını artırması lazım. Bakıyorsunuz bize aktarılan paralar çok küçük. Ama çar-çur edilen paraların ise binde biri bile değil” ifadelerini kullandı.

“ANAYASA ÖNCE KÜLTÜR DEVLET OLDUĞUNU YAZMALI”
Sözen, mevcut Anayasa’da kültür devlet olgusunun da yer alamsı gerektiğini söyledi. Bunun sağlanmaması durumunda Türkiye’nin geleceğinin olamayacağını savunan Sözen, “Kültür öncelikli bir siyaset olmazsa, Türkiye’nin geleceği olamaz. Anayasa önce kültür devlet olduğunu yazacak, sonra sosyal devlet yazacak. Bu sağlanmazsa Türkiye’nin geleceği olamaz. Dikkat ettiyseniz, Valimizin ve Belediye Başkanımızın sunumları bize bir farklı şeyi daha getiriyor. Türkiye'de merkezi hükümetle, merkezi hükümetin yerel temsilcisi ve seçilmişiyle ilgili yeniden düşünülmesi gereken farklı bir yeni bir örgütlenme kaçınılmazdır. Düne kadar valilerimizin sınırlı yetkileri ve belediye başkanlarımızın sınırlı yetkileri artık yerelde daha farklı bir düzen daha farklı bir kategoride yetki donatısıyla devreye girmesini gerektiriyor” dedi.

“ÜNİVERSİTE VE MALATYA’LILAR BİR SARSILSIN”
Malatya’nın iş adamlarının ve bir yerlere gelmiş olan insanlarının Malatya’ya sahip çıkması gerekliliğini dile getiren Sözen; “Ne olur üniversite ve Malatya’lılar bir sarsılsın. Eğitimde her türlü yardımı yapıyorsunuz biliyorum. Ancak yapılan bu kadar fedakarlığa karşın siz de Malatya’ya farklı işler yapın. İş adamlarının vali beyin kapısını aşındırması lazım. Bizim sıkıntımız, para kazanmış her Anadolu çocuğunun memleketine dönerek buraları unutmamalarını sağlamak. Bunu başarmalıyız. Biz arkamızda izler bırakmak istiyoruz. Bu nedenle üniversitenin de bir sıçrama yapması lazım. Çünkü en basit örnek olarak Arapgir Belediyesi kimseden görmediği yardımı İstanbul Teknik Üniversitesi’nden gördü. Bunu örnek almalıyız” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız