SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitede 3 Olay!..

A- A+ PAYLAŞ

“Bizimkiler 2 askeri öldürmüşler..” Kafede bira içen kız öğrenci hap yutunca zehirlendi.. Bir başka öğrenciye “sahte rapor” suçlaması..

“BİZİMKİLER 2 ASKERİ ÖLDÜRMÜŞLER..”
Jandarma’nın yaklaşık 2 hafta önce meydana geldiği öne sürülen olayla ilgili olarak verdiği bilgiye göre; İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim-İş öğretmenliği bölümü öğrencisi 23 yaşındaki H.S.’nin, resim atölyesine girerek “Bugün çok sevinçliyim. Az önce haber aldım. Bizimkiler iki Türk askerini daha öldürmüşler. İki kişiden daha kurtulduk” dediği, bunun üzerine diğer öğrencilerin tepki gösterip “Bizimkiler demekle teröristleri mi kastediyorsun” diye sordukları, H.S.’nin ise “Hayır bizimkileri kastediyorum” diye konuştuğu öne sürüldü. Bu iddianın jandarmaya ulaşması sonucu, H.S.’nin yakalandığı ve ifadesinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

SAHTE RAPOR İDDİASI..
Jandarma’dan verilen bir başka bilgide; Sağlık Kurulu Raporu almak üzere Turgut Özal Tıp Merkezi’ne başvuran İnönü Üniversitesi öğrencisi S.A.’nın başvurusu sırasında, merkezden 2004 yılı Kasım ayında alınmış bir rapor ibraz ettiği, bu raporun ilgili doktor tarafından incelenmesi sonucu, şahsın ibraz ettiği raporun tarih ve karar bölümünde şahsın hastalığını gerektirmeyecek malzemeler ilave edildiğinin saptandığı ve “Resmi Evrakta Sahtecilik” suçlamasıyla yasal işleme başlandığı belirtildi.

BİRA İÇTİ SONRA..
Öte yandan, İnönü Üniversitesi Kampüs alanında bulunan ve jandarma raporunda “eğlence yeri” diye adlandırılan bir kafeye saat 21.00 sıralarında giden 21 yaşındaki F.K. adlı kız öğrencinin, 4 adet bira içtikten sonra Kız Öğrenci Yurdu’na döndüğü, daha sonra vitamin hapları yutunca rahatsızlandığı ve Turgut Özal Tıp Merkezi Acil Servisi’nde tedavi edildiği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız