SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitede 34. Yıl Programı

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nin kuruluşunun 34. yıldönümü dolayısıyla bir tören düzenlendiği bildirildi. "Atatürk ve Matematik" konferansının yanı sıra sinevizyon gösterisi yapılıp, konser verildiği belirtildi.

Üniversitedeki programa ilişkin olarak yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Üniversitemizin kuruluşunun 34.yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında 25 Mart 2009 günü, Kongre ve Kültür Merkezi’mizde bir program düzenlendi. Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesiriklioğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcılarımız, Dekanlarımız, Öğretim Üyelerimiz ve çok sayıda öğrencimizin katıldığı program Üniversitemizin 34 yıllık yolculuğunu anlatan bir sinevizyon gösterisiyle başladı.

Konukları duygulandıran bu sinevizyonun ardından İnönü Üniversitesi Oda Orkestrası mini bir konser verdi.
Konserin ardından kürsüye çıkan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, nice 34 yıla bilimin ve sanatın aydınlattığı yolda yürüyebilmek adına kendilerinden önce yakılmış ışıkları takip edip kendilerinden sonraya bir ışık bırakmak istediklerini belirtti. Dünyaca ünlü üniversitelere baktığımız zaman bunların yüzlerce yıllık geçmişe sahip olduklarını göreceğimizi belirten Rektörümüz Prof. Dr. Çelik, bilimin, teknolojinin ve sanatın temel unsurlar olarak kabul edildiği İnönü Üniversitesi’nin de bu temellerden hareketle çok yakında Türkiye’nin ilk on üniversitesi arasına gireceğini hedeflediklerini bildirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik’in konuşmasının ardından onur konuğumuz ve Kurucu Dekanımız Prof. Dr. Hilmi Hacısalihoğlu, “ Atatürk ve Matematik” başlıklı bir konferans verdi. Konferansına başlamadan önce İnönü Üniversitesi’nin 34 yıllık yolculuğunda gurur duyulacak işler yaptığını ifade eden ve Üniversitemizin kuruluş dönemlerinden anılarını aktaran Prof. Dr. Hacısalihoğlu, Türkiye’de bilimin tarihsel yolculuğunu kısaca anlattı.

Atatürk’ün yaptığı devrimlerle Türk milletine bilimin ve aydınlığın kapısını açtığını belirten Prof. Dr. Hacısalihoğlu, Türkçenin özelliklerinin bilime ve matematiğe çok uygun olduğunu, Atatürk’ün bunu anlayıp dil devrimini gerçekleştirdiğini aktardı. Bilim ve matematik dünyasından birçok teorik konuyu, dil ve Türkçe temelinde ele alan Prof. Dr. Hacısalihoğlu, Atatürk’ün mirasına sahip çıkmanın bilimde ve sanatta ilerleyebilmek adına çok büyük önem arzettiğini sözlerine ekledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız