SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitede Arabuluculuk Kursu

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:27:17
Üniversitede Arabuluculuk Kursu
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde, Arabuluculuk Eğitimi için kurs verileceği, 2. kur kayıtlarına başlandığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak üniversiteden yapılan açıklama şöyle:

"Adalet Bakanlığınca Arabuluculuk Eğitimi vermekle yetkilendirilen İnönü Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi İNÜSEM, Türkiye’de bu yetkiyi alan 20 eğitim kurumundan bir tanesi olup daha önce vermiş olduğu eğitimin ikinci kur kayıtlarına başlamıştır.

İNÜSEM Müdürü Doç. Dr. Bünyamin Akdemir konu hakkında şu bilgileri verdi: Mahkemelerin iş yükünün azaltılması, mahkemelerde dosyaların yığılmasının önlenmesi, uygulamadaki yavaşlıkların önlenmesi ve yargı masraflarının azaltılması gibi gerekçelerle birçok hukuk sisteminde yer alan “Arabuluculuk Kurumu” Türk hukuk sistemine de dahil edilmiştir. Bu bağlamda 6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu 22 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazete’ de yayınlanmıştır. Söz konusu kanun ve kanuna ilişkin yönetmelik hükümleri çerçevesinde Adalet Bakanlığı “Arabuluculuk Sicili” ne kayıtlı olabilmek için Bakanlıkça düzenlenecek olan sınavda başarılı olmak gerekmektedir. Söz konusu sınava girebilmek içinse “Arabuluculuk Eğitimi” ni başarıyla tamamlamış olmak zorunludur. Adalet Bakanlığı arabuluculuğa ilişkin ilk sınavı Eylül ayı içerisinde gerçekleştirmeyi planlamaktadır.

Arabuluculuk Eğitimi vermekle yetkilendirilen İnönü Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (İNÜSEM), hazırlıklarını tamamlamış olup, 17 Şubat 2014 tarihinde 2. Kuru olarak başlatacaktır. Eğitimin süresi toplam 72 ders saati olup derslerin Pazartesi, Çarşamba, Cuma, Cumartesi, günleri verilmesi planlanmaktadır. Eğitime, söz konusu kanun ve yönetmelik hükümleri çerçevesinde Hukuk Fakültesi mezunu olup 5 yıllık mesleki deneyime sahip olan kişiler başvurabilecektir. 

Daha önce Ekim ve Aralık 2013 aylarında yapılan eğitimlere katılan kişiler kurs sonunda Adalet Bakanlığı tarafından yapılan yazılı sınavda % 96’lık bir başarıya ulaşmıştır. Bu başarılı sonuç öncelikle üniversitemiz ve eğitime katkı sağlayan akademisyenlerimizi oldukça sevindirmiş olup başarının ortaya çıkmasında pay sahibi olan herkese teşekkür ederiz."

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız