SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitede Bilim Şenliği

A- A+ PAYLAŞ

TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Bilim Şenliği olarak başladı.

Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli illerindeki ortaöğretim kurumu öğrencilerinin katıldığı Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Bilim Şenliği TÜBİTAK Bölge Yarışmasının açılışı için düzenlenen törene İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Battalgazi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy ile çok sayıda davetli ve aynı zamanda rektör yardımcısı olan TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İlhan İçen katıldı.

TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İlhan İçen, Bilim Şenliği'ne 9 ilden toplam 279 projenin katıldığını, ancak bunlardan 77 tanesinin sergilenmeye değer görüldüğünü belirterek, yarışma sonucunda 13 projenin Ankara'ya gönderileceğini ifade etti. Yarışmanın 1968 yılından beri devam ettiğini aktaran Prof. Dr. İçen, geçen yıla oranla ilginin daha da arttığını kaydetti. İçen, Bilim Şenliği'nin 3 gün açık kalacağını ve 26 Mart Cuma günü ise ödül töreninin düzenleneceğini kaydetti.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise, proje yarışmasına ev sahibi olmaktan mutlu olduklarını söyleyerek, "Erken yaşlarda çocuklarımız bilim ve araştırmayla ilgileniyorlar. Bu çocuklarımız yarın üniversitelerinde mezun olduktan sonra mastır ve doktora yapmaya başladıklarında, bugünkü üniversitelerde mastır ve doktora yapanlara göre daha avantajlı olacaklardır. Çünkü erken yaşlarda bu kültürü almış olacaklardır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız