SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitede Bir İlk!

A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin belediye başkanları ile il ve ilçe teşkilatlarının aylık toplantılarından sonuncusu İnönü Üniversitesi kampusündeki Havuzbaşı'nda yapıldı. Üniversite tarihinde bir ilk olan "parti toplantısı"na, AKP'li 5 milletvekili de katıldı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk'un düşerek yaralanması nedeniyle yarıda kalan toplantının başlarında bazı ilçe ve belde belediye başkanlarının, bir süre önce umreye giden AKP Milletvekili Öznur Çalık'a "Hacı Abla" diye hitap etmeleri dikkat çekti.

5 VEKİL DE ORADA..
AKP İl teşkilatınca organize edilen ve Yaygın belediyesinin ev sahipliği yaptığı; AKP milletvekileri Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı, İhsan Koca, Ömer Faruk Öz ve Mehmet Şahin ile birlikte Malatya Belediye başkanı Ahmet Çakır, ilçe ve belde belediye başkanlarının yanı sıra, kadın kolları yöneticileri, İl ve İlçe yönetim kurulu üyeleri, İl genel ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partilinin katıldığı İl- İlçe ve Belde Koordinasyon toplantısı İnönü Üniversitesi Kampus Havuzbaşı’nda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AKP İl başkanı Mustafa Şahin, yeni çıkarılan teşvik yasası ile ilgili olarak hükümete, milletvekillerine ve İl kongresinde kendilerini yeniden seçen AKP’lilere teşekkür ederek “Her ay yaptığımız belediye başkanları istişare toplantısının bir yenisini gerçekleştiriyoruz. Aylık yapılan bu koordinasyon toplantısının yanı sıra genel merkez teşkilatlandırma başkanlığının direktifleri doğrultusunda bundan sonraki süreçte 6 ayda bir belediye başkanları koordinasyon toplantısını gerçekleştireceğiz. Seçimden seçime değil, her gün halkın içerisinde olma amacıyla her hafta gerçekleştirdiğimiz halk gününü bundan sonra ilçe- belde ve köylere giderek gerçekleştireceğiz.” dedi.

İl başkanı Şahin ayrıca, ilçe teşkilatları ile belediyelerin el ele vermemeleri halinde projeler üretemeyeceklerini ve hizmet veremeyeceklerini de belirti.

Malatya belediye başkan Ahmet Çakır’da “Kente yakın belediyelerin Malatya’ya bağlanmaması talihsiz bir gelişmedir. Merkeze bağlı beldelerin yanı sıra Bostanbaşı ve Yakınca Beldelerinin de bağlanması Malatya’nın gelişmesi açısından, imar bütünlüğü açısından çok önemli. Büyükşehir olmanın olmazsa olmazlarındadır imar bütünlüğü. Ayrıca belde belediye başkanlarımız burada. Yıllardır çözülemeyen sorunlarımızın başında trafik sorunu geliyor, bu konuda bize yardımcı olsunlar. Vatandaşı önemli derecede etkileyen ve yüksek miktarlarda olan katılım paylarını ciddi oranlarda, yüzde 50 gibi oranlarda düşürmeyi planlıyoruz. Sanırım önümüzdeki hafta bu konuda ciddi adımlarımız olacak. Vaad ettiğimiz projeleri hayata geçirme için çalışmalarımız başladı, bunları da önümüzdeki süreçte kamuoyuyla paylaşacağız.” diye konuştu.

Milletvekili Mehmet Şahin, yabancı yatırımcının Malatya'ya getirilmesi için önemli çalışmalarının ve bağlantılarının olduğunu belirterek “Teşvik paketinin daha iyi anlaşılması ve yorumunun yapılması için ayrı bir toplantının düzenlenmesi gerek. Kayısı gibi ürünlerimizin muhafazası için soğuk hava depolarının kurulması için yerli-yabancı yatırımcı irtibatlarımız var, bu kanalları kullanmalıyız. Amerika ile işbirliğini geliştirmemiz doğrultusunda 4 şehirle kardeş şehir olma projelerimiz var. Ama kağıt üstünde bir proje değil ilimize önemli yatırımların getirileceği projeler bunlar. Son olarak da alternatif enerji (rüzgar ve güneş enerjilerinden yararlanma) yatırımlarının Malatya’ya çekilmesi. İlk örneğini Hekimhan’da gerçekleştireceğiz.” dedi.

Milletvekili Fındıklı da, geniş katılımlı bu tür toplantıların önemine değinerek "Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var. Bu tür geniş katılımlı toplantılar bizlere bu fırsatı sağladığı için önemli” dedi.

Fındıklı'dan sonra, kürsüye milletvekili Öznur Çalık geldi. Çalık konuşmasının selamlama bölümünde iken, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk kayarak düştü ve başını çarparak yaralandı. Bu olay üzerine toplantı son buldu.

Bu arada İnönü Üniversitesi'nin, sosyal tesislerinde de olsa, siyasi amaçlı bir toplantının ilk kez düzenlendiği belirtilirken, bu durum eleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız