SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Rektör Adayından Tepki

0
Güncellendi - 2016-07-19 00:18:59
3 Rektör Adayından Tepki
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Akademisyenleri 15 Temmuz'da yaşanan FETÖ darbe girişimini kınadı. İnönü Üniversitesi Rektörlük Binası önüne toplanan akademisyenler adına açıklamayı Rektör Adayı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, yaptı.

Türkiye’nin FETÖ terör örgütü tarafından organize edilen menfur, alçak ve hain bir darbe teşebbüsüne maruz kaldığını belirten Kızılay, Türk milletinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kendi geleceğine sahip çıkarak darbecilerin bu ihanetini yerle bir ettiğini ifade etti.

Kızılay,“Ülkemizin dünyada itibarlı, onurlu ve güçlü olmasını hazmedemeyen, dış güçlerin uşaklığını, bu milletin yanında yer almaya tercih eden FETÖ terör örgütü ve tüm paralel yapılanmalar kesinlikle başarısız olacaktır. Bu darbeye kalkışanlar İslam dünyasının, Türk dünyasının ve mazlum halkların umudu olan necip milletimize diz çöktürmek istemişlerdir. Milletimiz buna izin vermemiştir. Devletimiz en ağır şekilde bunun hesabını soracaktır. Cumhurbaşkanımızın liderliği ile Milletimizin meydanlara inmesi, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin, hükumetimizin, muhalefet partilerimizin, tüm kuruluşlarımızın ve medyamızın tek vücut olarak darbeye karşı durması ile darbe başarılı olamamıştır. Ülkemiz büyük bir badire atlatmıştır. Biz akademisyenler darbeye karşı cuma gecesinden itibaren milletimizle beraber meydanlardayız. Ülkemizde her şey normale dönünceye kadar hem işimizi yapacağız hem de milletimizle birlikte meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Üniversitelerimizden açık ve gizli paralel yapılanma temizlenmelidir. Milletimize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

AYSUN BAY KARABULUT..

İnönü Üniversitesi'nin rektör adaylarından olan ve sıralamayı belirlemeye yönelik oylamada 2. sırada yer alan Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut da, darbe girişimi gecesi Valilik önündeki protesto eylemine katıldıktan sonra (altta 2. fotoğrafta) yaptığı yazılı açıklamada, şöyle dedi:

"Daha öncede dediğimiz gibi; BOYUN EĞMEYECEĞİZ!

Ülkemizin birlik beraberliğine, huzuru ve istikrarınına karşı yapılmak istenen bu darbe girişimine hiçbir zaman boyun eğmedik "Bundan sonrada asla boyun eğmeyeceğiz. Güvenlik güçlerimizin üstün başarılar için de gece gündüz demeden, vatanımızı savunmak için gerçekleştirdikleri operasyonlar ve milletimizin birlik, beraberlik dayanışması içinde paralel yapı tarafından gerekleştirilmek istenen darbe girişimine canımız pahasına kanımızın son damlasına kadar mücadele ederek izin vermeyecek, boyun eğmeyeceğiz. Huzur ve istikrar için de gelişen ülkemize darbe girişiminde bulunan bu Paralel devlet yapılanmasını devlet millet omuz omuza ülkemizden defedeceğiz.Milli iradenin üzerinde hiç bir güç kabul edilemez.Demokrasi ile elde ettiğimiz kazanımlarımızdan bu millet vazgeçmeyecektir.Darbeye teşebbüs edilme girişiminin başladığı ve Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan'ın emri ile Malatya Valiliğimiz önünde darbe nöbetini tutmaya başlamış bulunmaktayız.

12 Temmuz 2016 tarihinde Aday olduğum İnönü Üniversitesi Rektörlük seçimlerinden önce de terör saldırılarına ve paralel devlet yapılanmasına karşı yapmış olduğum açıklama da belirttiğim üzere, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasına ne PKK, ne DHKP-C, ne DEAŞ ne de Paralel yapının engel olamayacaktır."Hiç bir güç, vatanımızın huzurunu ve istikrarını bozamayacak, milletimizin birlik ve beraberliğini de koparamayacak. "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,"

"Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır." Bu duygu ve düşünlerle; Vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, devletimize haince planlanan her türlü saldırıyı, şiddetle ve nefretle lanetliyorum.

Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen emirle çıktığımız bu yolda, yine Başkomutanımızdan gelecek ikinci bir emre kadar, Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü bozmaya, Vatan'ımızın her karış toprağını almaya ve bağımsızlığımızın sembolü şehidimizin kanıyla al rengini almış ay yıldızlı bayrağımızı indirmeye, ezanı susturmaya teşebbüs eden, başta paralel devlet yapılanması olmak üzere hiç bir örgüte bu ülkeyi teslim etmeyecek, asla boyun eğmeyeceğiz.

Darbeye Hayır"

PROF.DR. CAFER ÖZKUL..

İnönü Üniversitesi rektör adaylığı oylamasında 3. sırayı alan Prof.Dr. Cafer Özkul da, darbe girişimine tepki gösterdi ve şöyle dedi:

"15 Temmuz 2016 tarihinde başta Ankara ve İstanbul’da olmak üzere, farklı şehirlerde güçlü devletimizi ele geçirmeye, demokrasimizi, birlik ve bütünlüğümüzü ortadan kaldırmaya yönelik olarak FETÖ/PDY çetesi tarafından girişilen bu onursuz, alçak, milli ve manevi hissiyattan uzak teşebbüsü şiddetle ve nefretle kınıyorum .

Ülkemizin ve milletimizin dirliğini, birliğini, kalkınmasını ve ilerlemesini hiçbir şer odağının, yapılanmanın, sekteye uğratamayacağına olan inancımızı yineliyor, bu tür hainliklerin ve ihanetlerin bizi korkutup yıldıramayacağı, aksine, milletimizin birbirine sıkıca kenetlenmesine ve demokrasiye olan inancımızın pekişmesine vesile olacağını belirtmek istiyorum.

Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet büyüklerimizin, emniyet mensuplarımızın, ordumuzun, bütün partilerin ve Yüce Türk milletinin, ülkemizde demokrasi ve hukuk devletinin sürdürülmesi ve istikrarı yolundaki destek ve dayanışmalarıyla, demokrasi ve dirlik düşmanı, çıkar odaklı dış güçlerin aracılığı ve uşaklığı vazifesini üstlenen FETÖ/PDY terör örgütünün bu hain kalkışması başarısız kılınmıştır.

Şanlı bir geçmişe sahip fedakâr ulusumuzun ve gelecek kuşakların, ülkemizde  bu alçakça girişimi asla unutmayacağını; artık Türkiye'mizde, darbeler ile rejimin değiştiği ve kaderimizin tayin edildiği dönemlerin tarihin karanlık dehlizlerine gömüldüğünün bilinmesi gerekmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde devletimizin ve milletimizin verdiği mücadelenin sürdürülmesinden yana olduğumu belirtmek isterim.

Doğal olarak, büyük bir duyarlılıkla demokrasi safında yer almış olan YÖK ve Üniversitelerimiz de, FETÖ/PDY mensuplarından tamamen arınıncaya kadar bu mücadeleye devam etmelidir. Bu tip hain örgütleşmelerin Akademik Dünya'dan men edilmesi ve bir daha hortlamaması için; Aşağıdaki hususları dikkate alan acil bir "Yükseköğrenim ve Bilimsel Araştırma Reformu" hazırlanmalıdır. ..

...15 temmuz hain darbe kalkışmasını tekrar nefretle lanetliyor, bu kalkışmaya cesurca karşı koyarken hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralı yurttaşlarımıza acil şifalar, ailelerine ve diğer yakınlarına sabırlar diliyorum."

Bülten- iha

AKADEMİSYENLER ADINA PROF DR AHMET KIZILAY AÇIKLAMA YAPTI (ERDAL AKBUĞA/MALATYA-İHA)

abk

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız