SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitede Eylem

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde bir grup örgüt sempatizanının izinsiz olarak yapacağı yürüyüşe jandarma engel olunca zaman zaman arbede yaşandı.

İnönü Üniversitesi'nde Yurtsever Gençlik Derneği adı altında bir grup öğrenci kampüs içerisinde yürüyüş yapmak istedi. Yürüyüşe üniversite yönetimi izin vermeyince kampüs içerisinde jandarma ekipleri güvenlik önlemi aldı.

Öğrencilerin yürüyüş yapacağı esnada yanlarına giden jandarma yüzbaşı onları uyararak, "Sizleri seviyorum, öğrencisiniz, lütfen şuandaki konjektör üniversitenin huzur ve güvenliğini bozucu hareket yapmayın. Şuanda insanların ve öğrencilerin duygu ve düşüncelerine hükmedersiniz. Lütfen, bir yere gidemezsiniz. Yasadışı harekette bulunursanız müdahale ederiz" dedi.

Jandarma ekipleri, öğrencilerin elindeki bir pankarta el koydu.

Öğrenciler, basın açıklaması yapıp dağılacağını söyleyince, jandarma geri çekildi. Ancak, öğrenciler basın açıklaması öncesinde saygı duruşunda bulunup, zafer işareti yapınca jandarma tekrar devreye girerek, siyasi işaret yapmamalarını istedi. Öğrenciler, uyarıya uymayınca, jandarma ekipleri öğrencileri çember içerisine aldı.

Öğrenciler, tekrar basın açıklamasını yapıp dağılacağını söyleyince jandarma ekipleri geri çekildi. Öğrenciler bu kez zafer işareti yapmadan saygı duruşunda bulundu.
Jandarma ekipleri basın açıklamasında yasa dışı ifadeler kullanılınca müdahalede bulundu. Müdahale esnasında küçük çaplı arbede yaşandı.

Arbede esnasında uzun saçlı bir öğrenci, saçlarını düzetmek için jandarmalardan kendisini bırakmalarını istedi.

Jandarma ekipleri eylemci öğrencileri çember içerisine alıp, 2'şerli dağılmalarını sağladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız