SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitede Fransa'ya Tepki Mitingi

A- A+ PAYLAŞ

Fransız parlamentosunun bir sure önce aldığı sözde Ermeni soykırımını reddedene cezayı öngören yasa tasarısını protesto için ülke genelinde çeşitli protestolar gerçekleştirilirken, İnönü Üniversitesi'nde öğrenci toplulukları Toplam Kalite Yönetimi Topluluğu öncülüğünde " Fransız Ürünlerini Boykot Mitingi" düzenledi.

Sağanak yağış altında İnönü Üniversitesi Kampusu'ndeki Kıbrıs Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingi İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu , rektör yardımcıları ile bazı öğretim üyeleri de "duvar üstünden" izledi.

Öğrenci toplulukları adına konuşma yapan Zülfikar Ernek, " Ulu önder Atatürk'ün bizlere emanet etmiş olduğu bu Cumhuriyet hiçbir zaman sahipsiz kalmayacaktır. Cumhuriyetimizin bekçileri olarak ülkemizin böylesine tutarsızca bir iddiaya maruz kalmasına ve darboğaza sürüklenmesine razı olmayız. Bugün burada sözde ermeni soykırımı yasa tasarısını kabul etmiş olan Fransız parlamentosuna tepki olarak Fransız ürünlerine karşı almış olduğumuz boykot kararının ilk meşalesini yakmış bulunuyoruz" dedi.

Mitingi düzenleyen Toplam Kalite Yönetimi Topluluğu adına açıklama yapan Aybüke Demirel'de konuşmasında, " Bugün Fransa ile olan ticaret ilişkilerimiz incelendiğinde dış ticaret de Türkiye'nin Fransa üzerindeki ihracat payı yüzde 1.3 ile oldukça düşük düzeyde olmasına rağmen, Fransa'nın Türkiye'nin üzerindeki ihracat payı ortalama yüzde 5-6 düzeyinde değişiyor. Türkiye'nin doğrudan ithal etiği Fransız ürünlerinin toplam değeri geçen yıl sonu itibariyle 5.8 milyar dolar düzeyinde gerçekleşirken, Türkiye'de otomotiv, gıda, sigortacılık,. Bankacılık, perakende, Akaryakıt başta olmak üzere pek çok sektörde toplam 542 Fransız sermayeli şirket faaliyet göstermektedir. Çok kısa olarak belirttiğimiz bu ekonomik veriler ışığında görülen tablo oldukça açıktır. İki ülke dış ticareti , sürekli Türkiye aleyhine, Fransa'nın lehine gelişmektedir. Dolayısıyla boykot edeceğiniz her Fransız ürünü Fransız ekonomisine büyük yaralar açacaktır. Milli mücadelemizse bugün Fransız mallarını boykot ederek başlıyoruz. Milli onurumuz, ekonomik kayıplarımızdan daha önemlidir" dedi.

Bin'e yakın öğrencinin katıldığı miting sırasında Fransız ürünlerinin isimlerinin yer aldığı broşür dağıtıldı.

Bu arada, mitinge katılımın "sağanak yağış" nedeniyle az olduğu belirtilirken, çok sayıda öğrencinin, mitingin yapıldığı meydanın yanındaki kafede vakit geçirdikleri gözlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız