SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitede Güvenlik Eğitimi

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya İnönü Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü'nde verilen eğitimler nefes keserken, alanlarında uzmanlaşan öğrenciler mezun olduktan sonra iş hayatlarına başlıyor.

Malatya Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2009 yılında eğitim ve öğretime başlayan Özel Güvenlik ve Koruma Programı, öğrencilerin dikkatini çekiyor. 2010-2011 eğitim öğretim yılında 47 mezun veren bölüm 2011-2012 eğitim öğretim yılında 99 öğrenciyle eğitim ve öğretim çalışmalarına devam ediyor. 

Öğrencilere, güvenlik bilincini ve güvenliğin toplum için önemi, güvenliği tehlikeye düşüren tehdit unsurları, güvenlik alanında kullanılan güvenlik cihaz ve sistemleri, güvenlik alanında faaliyet gösteren kurumların nasıl çalıştığı, suç ve suçlulara karşı hareket tarzları, güvenlik planı oluşturarak bir binanın, tesisin, kurumun ve benzeri yerlerin nasıl korunacağı, kendilerini nasıl koruyacaklarını ve bir kişinin nasıl korunacağı, güvenliği sağlarken insanlarla nasıl sağlıklı iletişim kurulacağını ve insan hakları, kaza durumlarında ilkyardımın nasıl yapılması gerektiği konularında detaylı eğitimler veriliyor. 

Öğrenciler bunun yanında silah bilgisi, patlayıcı madde ve önlemleri, koruma, terör ve terörizm, uyuşturucu maddeler, yönetim ve organizasyon, biyolojik savaş unsurları ve korunma, kriminoloji, ilk yardım, yangın güvenliği, istihbarat ve istihbarata karşı koyma, örgütsel davranış, ceza hukuku, AB ve Türkiye, güvenlik projelendirme, toplam kalite yönetimi, bilgisayar-büro programları dersleri ve zorunlu önlisans dersleri de alıyor. 

Bölüm, topluma güvenlik alanında, kaliteli hizmeti sunabilecek, özel güvenlik görevlileri yetiştirmeyi, güvenlik bilincini ve güvenlik alanında gerekli bilgi birikimini almış geleceğin güvenlik yöneticilerini (güvenlik şefi, amiri ve müdürlerini) yetiştirmeyi, çağın gelişen teknolojisini yakalamış ve gelecekte oluşabilecek güvenlik tehditlerine karşı da bilgisi olan güvenlik personeli yetiştirmeyi amaçlıyor. 

İnönü Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Özel Güvenlik ve Koruma Programı Öğretim Görevlisi Ahmet Kenan Sayın, eğitimle ilgili verdiği bilgilerde, "Okulumuzda özel güvenlik eğitimi olmak üzere programımızda özel güvenlik ve korumaya yönelik birçok dersimiz bulunuyor. Özel güvenlikçi arkadaşlarımızı hava limanları, limanlar, marketler ve kamu kurum kuruluşlarında görevlendirmek üzere eğitim veriyoruz. Buna yönelik pratik ve uygulamalı derslerimiz bulunuyor. Bölümümüz 2009 yılında açıldı. 3 yıldır eğitim vermekteyiz. Şuanda 99 öğrencimiz bulunuyor. Eğitimlerimiz kapsamında uzman eğitimcilerimizde üniversitemize gelerek, ders veriyor. Bunun yanında uygulama dışındaki derslerimizi sınıfta veriyoruz. Örneğin bir telsiniz nasıl kullanılması gerektiğini, koruma görevini üstlenirken bunun yasal boyutlarının ne olduğunu öğretiyoruz. Bizim ikinci dönemde havalimanı ve liman eğitimlerimiz başlayacak. Ve bunun yanında profesyonel araştırmacılık dersi adı altında bir ders vermeyi düşünüyoruz" dedi. 

Bölüm öğrencilerinden Okan Boykız, "Bölümümden oldukça memnunum. Profesyonel eğiticilerden ders aldığım içinde kendimi çok şanslı hissediyorum. Polis Meslek Yüksekokulu'ndan gelen uzmanlardan da eğitim aldığım içinde polis memurlarından farkım olmadığına inanıyorum" diye konuştu. 

Bölümde eğitim gören Nuray Aşçı ise, "Bölümümüz gayet güzel ve bütün bayan arkadaşlara tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız