SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitede Hz.Hüseyin Konferansı

0
Güncellendi - 2016-05-12 18:17:04
Üniversitede Hz.Hüseyin Konferansı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Avrasya Alevilik-Bektaşilik Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen “Cennet Gençlerinin Efendisi Hz. Hüseyin” başlıklı konferansta Senarist-Yazar Ahmet Turgut konuştu.

Bu yıl 12 Mayıs’ın (Hicri: 5 Şaban) Hz. Hüseyin’in doğum günü olması münasebetiyle düzenlenen konferans etkinliği, öğrencilerden büyük ilgi gördü

Hoca Ahmet Yesevî Konferans Salonu’nda yapılan konferansa Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, Avrasya Alevilik-Bektaşilik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Dönmez, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferans etkinliği, Avrasya Alevilik-Bektaşilik Araştırma ve Uygulama Merkezi çalışmaları hakkında tanıtıcı bilgiler veren Merkez Müdürü Doç. Dr. Mehmet Dönmez’in konuşması ile başladı.

Konferansını vermek üzere kürsüye davet edilen Senarist-Yazar Ahmet Turgut, Cennet Gençlerinin Efendisi Hz. Hüseyin’i anlattı.

Peygamberimizin torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’e çok önem verdiğini dile getiren Senarist-Yazar Ahmet Turgut, “Peygamberimiz Hz. Muhammed’in omuzlarında gezdirdiği, secdede iken dahi omuzlarına çıktıklarında ses çıkarmadığı torunları Hz. Hüseyin ve Hz. Hasan, ıslahın ve sulhun imamlarıydı. Peygamberimiz, ‘Hüseyin bendendir, ben de Hüseyin’denim.’ demiştir. Bu söz, Hz. Hüseyin’in idrakimizde yer edinmesi için önemli kodlar vazeder. Dolayısıyla ‘Hüseyin bendendir.’ ifadesini hemen anlayabiliyoruz. Nitekim İmam Hüseyin genetik, ahlâk ve ilim olarak Dedesinin devamıdır. Nitekim o, vahyin indiği evde büyüdü. İslami tebliğin kalbinde yetişti. Ancak Peygamberimiz, ‘Ben de Hüseyin’denim.’ ifadesi ile acaba neyi anlatmaktadır? İşte olaya bu açıdan belki de hiç bakamadık. Böylesi bir niyetle bakınca İnşirah Suresi yardımımıza yetişebilir. “Senin sadrını genişletmedik mi?” ifadesindeki ‘sadr’ mahalli, Tasavvufi Geleneğimizde sırlar makamı olarak zikredilir. Kalp o sadrın içerisindedir. Sadrın genişlemesi, yani Muhammedi hakikatin insanlara, kendisini daha yakinen açmasıdır. Biz buralardan anlıyoruz ki, Peygamber efendimizin hakikati, bizim aradığımız ahlakın, şuurun, ilmin, irfanın beldesi bazı kişilerin eliyle-diliyle kendisini daha açık etmeye başlıyor. İşte böylesi şerh edicilerden biri de Hz. Hüseyin’dir.” şeklinde konuştu.

Bülten

e

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız