SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitede Kadın Çalıştayı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:53:38
Üniversitede Kadın Çalıştayı
A- A+ PAYLAŞ
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İnönü Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (İNÜKSAM) tarafından “Kadın+ Kültür= Barış” paneli, şehir merkezinde “Kadın Hayattır” gösterisi ve “Küyerel Kadın Çalıştayı” düzenlendi.
 
Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programın ilk etkinliği olan panele Rektör Yardımcısı ve İNÜKSAM Müdürü Prof. Dr. Süheyla Ünal, Malatya Baro Başkanı Av. Eyüp Kutlubay, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Azcan, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tp. Kur. Alb. Mehmet Varinli, Prof. Dr. Emel Doğramacı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Grubu tarafından müzik dinletisi ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Rektör yardımcısı ve İNÜKSAM Müdürü Prof. Dr. Süheyla Ünal, “etkinliğimiz, kadın sorunlarıyla ilgilenen çeşitli disiplin, kurum ve kuruluşları bir araya getirerek sorunların çözümüne ilişkin çalışma ve projeler üretmeyi amaçlamaktadır. 3 Aralık 2010 tarihinde kurulan İnönü Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (İNÜKSAM) bugüne kadar birçok etkinlik gerçekleştirmiştir. Merkezimizin ilk etkinliği olarak kadına yönelik şiddet in ele alındığı “Kadın Sorunları Bilimsel Platformu” düzenlenmiş, geçen yılda “Geleceğin Kadını Geleceğin Kadını” konulu panel yapılmıştır. Her geçen gün çalışmalarını arttıran merkezimiz, bu yılda Sabancı Vakfına, SODEP’e ve ABD Büyükelçiliğine 3 proje sunmuştur. Merkezimizin etkin çalışmalar yapması, etkin katılımcı sayısının artmasıyla gerçekleşeceği için, konuya duyarlı herkesi çalışmalara davet ediyorum” dedi.
 
Prof. Dr. Süheyla Ünal’ın konuşmasından sonra “Kadın, Kültür, Barış” paneline geçildi. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Emel Doğramacı’nın yaptığı panelde üniversitemiz öğrencilerinden Tuğba Ulutaş “Türk Kültüründe Kadın”, Meltem Görgülü “Kadın ve Anne Olmak”, Ayşe Yüce “Tüketim Kültüründe Kadın”, Gamze Eren “Kadın ve Çevre”, S. Nuri Fidan “Kadınların Toplumumuz Üzerindeki Etkileri”, Betül Karagöz ise “Kadın Ozanların/Âşıkların Toplumsal Rolleri” konularında konuşma yaptılar.
 
Panelin sona ermesiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama etkinliği çerçevesinde şehir merkezinde “Kadın Hayattır” gösterisi ve Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde  “Kadın Çalıştayı” yapıldı.
 
Küyerel Kadın Çalıştayında “Kadın ve Evrensellik”,  “Kadın ve Kültür”, “Kadın ve Sağlık”, “Kadın ve Eğitim”, “Kadın ve Çevre”, “Kadın ve Hukuk” konuları ele alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız