SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitede KDTU Günleri ve Öğrenci Kongresi

0
Güncellendi - 2016-05-15 21:36:55
Üniversitede KDTU Günleri ve Öğrenci Kongresi
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen "Kanıta Dayalı Tıp Uygulamaları (KDTU) Günleri ve Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi" başladı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Turgut Yılmaz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrenin açılışında birer kısa konuşma yapan Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Turgut Yılmaz ve Bilimsel Araştırma Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Çığlı, düzenlenen kongrenin amaç ve kapsamı hakkında bilgiler verdi.

Kongre Eş Başkanı Tıp Fakültesi öğrencisi Büşra Şimşek ise konuşmasında, "Kongremiz, araştırma yapabilme becerimizi arttırmak ve hazırlamış olduğumuz bilimsel ürünleri sergileme fırsatı sunma noktasında, heyecan duyduğumuz bir faaliyettir. Amacımız, tıp fakültesi öğrencilerinin bilimsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmaktır” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra kongre, Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz'ın, "Bir Başarı Serüveni: Karaciğer Nakli", Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir ise "Anestezisiz Kalp Kapakçığı Ameliyatı (TAVİ)" başlıklı sunumu ile devam etti. 3 gün sürecek olan kongrede, Kanıta Dayalı Tıp Uygulamaları (KDTU), tıp fakültesi eğitim programının içinde yer alan ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin, bir öğretim yılı boyunca kendi öğretim üyelerinin danışmanlığında yürüttükleri araştırma projelerinin sonuçlarının sunulacağı kaydedildi.

iha

b5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız