SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitede Kutlama

A- A+ PAYLAŞ

12- 18 Mayıs tarihleri arasındaki Hemşirelik Haftası, İnönü Üniversitesi'nde gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Kutlamaya ilişkin İnönü Üniversitesi'nden yapılan açıklama şöyle:

"Malatya Sağlık Yüksek Okulu Müdürlüğü, Turgut Özal Tıp Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü ile Türk Hemşireler Derneği Malatya Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen tören İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı Türk Hemşireler Derneği Malatya Şubesi Başkanı Hafize Gürkan yaptı. Başkan Gürkan konuşmasında şunları söyledi:

“Yüklenmiş olduğumuz sorumluluğun bilincinde olarak geliştirdiğimiz anlayışla her hangi bir ayırım gözetmeksizin hastalarımıza bakım veren, hayatı koruyan sağlığı yükseltmek için her türlü çabayı gösteren mesleki bilgi ve becerilerimizi en üst seviyede tutmaya çalışan sağlık ekibinin bütün üyeleri ile işbirliği yapan çok özel bir meslek grubuyuz.”

Turgut Özal Tıp Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Serap Bostancı ise konuşmasında şunları söyledi:

“Hemşire mesleki eğitim almış, hekimle işbirliği yaparak hastaya bakan sağlık çalışanına verilen isimdir. Hemşirelik bireylerin hastalılardan korunma yolları konusunda bilgilendiren beden veya ruh sağlığının bozulması halinde verilen tedaviyi uygulayan, hasta bakımını planlayan denetleyen ve izleyen kişidir. Sağlık hizmetlerini almak temel bir insani haktır. Sağlık hizmetlerinin tarafsız bir şekilde verilebilmesi herkes için ulaşılabilir eşit ve nitelikli sağlık hizmetin sunulabilmesi sağlık meslek üyelerinin profesyonel ve etüt hükümlülüğüdür.”

Hemşirelik haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Malatya Abdullah Gül Parkı’nda halka açık bir stantta verdikleri sağlık hizmeti ile yaklaşık 600 kişinin tansiyonunu ölçtüklerini belirterek konuşmasına başlayan Malatya Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Uzun, topluma hizmet anlayışıyla geliştirdikleri bu hizmetin halk tarafından ilgiyle karşılandığını söyledi. Hemşireliğin diğer mesleklerde olduğu gibi toplumsal gereksinimlerden doğan ve insan yaşamıyla yakından ilgili olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Uzun, temel felsefesi insancıl ve bütüncül ilkelerden yana olan hemşirelik mesleğinin önemine işaret etti.

Toplumun en önemli refah göstergelerinden birinin sağlık hizmeti olduğunu belirten Malatya Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Gülendam Koçak, sağlık mensupları olarak kaliteli bir sağlık hizmeti sunabilme konusunda sağlık alanındaki gelişmeleri takip ederek çağdaş düzeyi yakalamak ve daha ileriye gitmek için hedef belirleyen bireyler olmamız gerekmektedir şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Süheyla Ünal ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İçinde insan sevgisi ve yardım isteği olan olağanüstü bir performansla sağlığı korumak, hastalıkları tedavi etmek ve acıları dindirmek uğruna kat ettiği başarılarla toplumun sağlık düzeyini yükseltme sorumluluğu taşıyan siz değerli hemşirelerimizin gününü kutluyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından İnönü Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü tarafından müzik dinletisi sunuldu. Sunulan müzik dinletisinden sonra Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu Öğretim üyesi Prof. Dr. Süheyla Özsoy’un sunduğu ‘Hemşirelik Açısından Bilimsel Bilgi Üretimi; Sorunlar ve Çözümler’ konulu konferansa geçildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız