SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitede Milli İrade Koşusu

0
Güncellendi - 2016-10-27 23:55:11
Üniversitede Milli İrade Koşusu
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesinde "15 Temmuz Milli İrade Koşusu" etkinliği yapıldı.

Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı, Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen "15 Temmuz Milli İrade Koşusu" yoğun katılım ve coşkuyla gerçekleşti.

İnönü Üniversitesi kampüsünde yapılan etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Prof. Dr. İbrahim Tükmen, Prof. Dr. Nusret Akpolat, Rektör Danışmanları Doç. Dr. İlhan Erdem, Yrd. Doç. Dr. Cemal Koyunoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Özcan, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Ömer Çelik, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın başlangıç düdüğü ile başlayan ve 3 kilometre koşan sporcular kıyasıya bir mücadele verdi. Rektör Prof. Dr. Kızılay'ın da eşlik ettiği koşunun son bulmasıyla derece yapan sporcular için ödül töreni düzenlendi.

Ödül töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Kızılay, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin ülkemize ciddi olumsuzluklar yaşattığını belirtti. Rektör Prof. Dr. Kızılay, "Türkiye'de her şey yolunda giderken ve birçok konuda her gün yeni başarılar ortaya konurken bir anda hain bir darbe teşebbüsüyle karşılaştık. O gece dünyanın büyük güçleri tüm piyonlarını kullanarak Türkiye'ye diz çöktürmek istedi. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere siz gençlerin ve tüm milletimizin sağlam duruşu, bu hain darbe teşebbüsünü durdurdu ve başarısız kıldı. Dünyada şimdiye kadar başka bir örneği görülmemiş bir direniş ve dik duruşla bu darbeyi boşa çıkardık, boşa çıkardınız” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'nin dünyada ve bölgesinde söz sahibi olmasına dur demek için yapıldığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Kızılay, "Şimdi bu darbeyi atlatarak, boşa çıkartarak hainleri de tek tek temizleyerek ülkemizin önünü tüm kurumlarımızla birlikte tekrar açtık. Yeniden gücümüze güç katarak yolumuza devam ediyoruz. Bu millet hiçbir zaman esarete ve hainliğe geçit vermemiştir. Bundan sonra da geçit vermeyecektir. Bundan hepimiz eminiz. Hepimiz buna karşı tek yürek ve tek bileğiz. Onun için Allah bir daha bu ve benzeri girişimleri bizlere göstermesin" dedi.

15 Temmuz Milli İrade Koşusu'nda dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle son bulan etkinlikten sonra İnönü Üniversitesi Engelsiz İnönü Topluluğu'nun hazırladığı resim sergisi gezildi.

Yeni Malatya Gazetesi- Bülten

koşşu

koşu1

koşu2

koşu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız