SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üniversitede Müfredat Değişmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:07:18
A- A+ PAYLAŞ
 
Eski TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş, üniversitelerde öğretimden öğrenime geçişi sağlayan, uygulamaya ağırlık veren müfredat değişiklikleri yapılması gerektiğini söyledi. 
     
Yetiş, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen ''Bilim, Teknoloji ve Yeniliğin Ulusal Rekabet Gücüne Etkisi: Üniversitelerin Değişen Rolü'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, değişim ve yeniliğin önemine işaret etti. 
     
Üniversitelerin hem yerel hem de küresel çalışmalara imza atması, halkla iletişim halinde ve ona bakış açısı kazandıracak nitelikte olması gerektiğini vurgulayan Yetiş, buralarda kentlerin tarihi ve kültürel zenginlikleri üzerine çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti. 
     
Özellikle Avrupa ülkelerinde, tarihi ve doğal mekanların turizm alanlarında getiri sağlamasını amaçlayan önemli çalışmalar yapıldığını, ancak Türkiye'de bunların eksik kaldığını dile getiren Yetiş, hem Malatya'nın, hem de Türkiye'nin pek çok doğal güzelliklerinin bilinmediğini söyledi. Yetiş, ülkelerin doğal zenginliklerini ekonomik girdi haline dönüştürmedeki başarılarını anlatarak, Türkiye'de de buna benzer çalışmalar yapılmasının önemine dikkati çekti. 
     
Üniversitelerin yerelde kamu kurumları, sanayi ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği halinde çalışması gerektiğine işaret eden Yetiş, böylece kentin hem ihtiyacına cevap verebileceğini, hem de tarihi dokusuna uygun nitelikte düzenlemeler yapılabileceğini kaydetti. 
     
Yurtdışından örneklerle üniversite öğrencilerinin pratikte yaptıkları çalışmaları anlatan Yetiş, ''Üniversitelerde öğretimden öğrenime geçişi sağlayan, uygulamaya ağırlık veren müfredat değişiklikleri yapılmalı'' dedi. 
     
Yaşam boyu öğrenim programlarının geliştirilmesi gerektiğini de belirten Yetiş, bunun yanında fikri mülkiyet haklarının da güvence altına alınması gerektiğini aktardı. Yetiş, ayrıca üniversitelerde araştırma ve yenilik proje ofislerinin kurulmasını önerdi. 
     
Konferansa, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, rektör yardımcıları Prof. Dr. Süheyla Ünal, Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. İlhan İçen ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız