SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitede Öğrenci Mitingi..

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Öğrenci Toplulukları ve Üniversite Öğrenci Konseyi tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen ‘ Ülkene Sahip Çık’ mitingine yaklaşık bin kişilik öğrenci topluluğu katılırken, Üniversite rektörü ile bazı öğretim üyeleri de hazır bulundular. Bu arada, mitingi alan çevresindeki kafeden izleyenlere, kürsüden "sitem" gitti.

KAMPÜSTE MİTİNG..
Ülkede son günlerde yoğunlaşan terör olaylarına tepki amaçlı olarak İnönü Üniversitesi Öğrenci Toplulukları ve Üniversite Öğrenci Konseyi tarafından ortaklaşa olarak Üniversite Yerleşkesi’ndeki ‘ Kıbrıs Meydanı’nda ‘ Ülkene Sahip Çık’ Mitingi düzenlendi.

Öğrenciler bir süre kampüs içerisinde bayrak ve pankartlarla yürüyüş yaptıktan sonra Kıbrıs Meydanı’nda toplandılar. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk’ün Gençliği Hitabı Okundu ve daha sonrada Gençliğin Ata’ya Cevabı öğrenciler tarafından hep birlikte söylendi.

Daha sonra ‘Gençlik Bildirisi’ni Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği öğrencisi Sinem Endam okudu.

“Temel sorun ulusal birliğimizi bölmeye, bütünlüğümüzü parçalamaya ire Cumhuriyetimizin temel niteliklerini ortadan kaldırmaya yönelik dış güçlerin planlarının bugün sahnelenmesidir.” Denilen bildiride şu ifadeler yer aldı:

“Küreselleşen ve sömürüyü hızlandıran bu dünya düzeninde, bizler Ulus devlet anlayışımızdan asla taviz vermeyeceğiz.

Ülkemizi ve ulusumuzu bölmeye yönelik olan ve 16 yıldır devam eden terör eylemleri, ordumuzun kararlı mücadelesiyle etkisizleştirilmiştir. Buna rağmen, ne pahasına olursa otsun, son birkaç yıldır Avrupa Birliği'ne üye olmak adına yapılan yasaların yarattığı boşlukta dış güçlerden her türlü desteği alan ayrılıkçı terör, tekrar gündemi işgal etmeye başlamıştır. Nitekim Güneydoğuda bazı illerimizden başlayarak ülkemizin çeşitli yerlerinde baş gösteren etnik ayrılıkçı hareketlerin bu çerçevede değerlendirilmesi gerekir.

İnsanlık suçu olan terör, dünyada hiçbir yerde ekonomik, sosyal ve etnik nedenler öne sürülerek meşru kılınamaz.

Birlik ve bütünlüğümüzü bozmak isteyen iç ve dış destekli bütün bu eylemlerin, dün olduğu gibi bugün de kararlılıkla karşısındayız.Atatürk Milliyetçiliği bilinciyle yola çıkmış biz gençler, iç ve dış tehditlere yüreklilikle karşı koymayı bir görev biliyoruz.

Yüce Atatürk'ün "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözü, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinin temellerinden birini oluşturur. Vatanın bölünmez bütünlüğü için tek yürek, tek bilek olma kararlılığımızı, atalarımızın Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği birlik ve bütünlük ruhundan alıyoruz. Biz Türk gençliği, Yüce Atatürk'ün izinde ve onun ilke ve devrimlerinin ışığında ülkemizi ve Cumhuriyetimizi korumak ve kollamak adına her türlü mücadeleyi vermek azim ve kararlılığı içindeyiz.Unutmayalım ki bu vatan hepimizin”

Konuşmanın ardından öğrenciler 10.Yıl Marşı’nı hep birlikte söylediler.

Mitingi İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, Rektör Yardımcıları, Dekanlar ve birçok öğretim üyesi de izledi.

KÜRSÜDEN KAFEDEKİLERE SİTEM..
Bu arada miting öncesinde Kıbrıs Meydanı’nın yakınında bulunan Kafeterya’da oturan öğrencilerin mitinge katılmaları için yapılan anonsta, “ Geleceğini camlar ardından izleyenlerin geleceği olamaz” denilmesi dikkat çekti.

HABER-FOTO: Selahattin Gökatalay

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız