SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitede 'Rekabet' Paneli

A- A+ PAYLAŞ

Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu (URAK), İnönü Üniversitesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile 25 Aralık Perşembe günü "Rekabetçilik ve Kümelenme" konulu bir panel düzenlenecek.

İnönü Üniversitesi'nde saat 14.00'de başlayacak panelle ilgili açıklama ve katılımcılar şöyle:

"Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu (URAK), İnönü Üniversitesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile İnönü Üniversitesi’nde 25 Aralık 2008’de ‘Rekabetçilik ve Kümelenme’ konulu bir panel düzenleyecektir.

Türkiye’nin rekabet gücünü artıran çalışmalara imza atan; ‘kümelenme’ modeli üzerinde çarpıcı araştırma ve uygulamalar gerçekleştiren URAK’ın işbirliğinde düzenlenen panelde, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı Ahmet Tıktık’ın yanı sıra son olarak açıklanan ‘URAK İllerarası Rekabetçilik Araştırması’nı yürüten ekibin lideri Prof. Dr. Kerem Alkin ve URAK Bilimsel Çalışma Grubu Koordinatörü Dr. Hakkı Eraslan da konuşmacı olarak yer alacak.

Katılımcılar ve içerik

Ahmet TIKTIK
Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı/ Ankara

Ali BOĞA
Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürü/ Ankara

Sürdürülebilir İhracat İçin Yeni Bir Yaklaşım: Ulusal Kümelenme Politikasının Geliştirilmesi

Prof. Dr. Gündüz ULUSOY
Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi/ İstanbul
İmalat Sanayinde İnovasyon ve İş Mükemmelliği

Prof. Dr. Kerem ALKİN
İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi/ İstanbul
Küresel Kriz, Uluslararası Ekonomik Dengelerde Değişim ve Küresel Rekabete Etkileri

Rüştü BOZKURT
Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı/ İstanbul
Yığılma ve Sinerjik Kümelenmeyi Anlayarak Gelişme Yaratılması

Dr. Hakkı ERASLAN
Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Elemanı / İstanbul
Kümelenme Temelli Sektörel ve Bölgesel Kalkınma Stratejileri.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız