SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitede Sigara Yasağı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, sigaraya yasağıyla ilgili kanuna titizlikle uyulması gerektiğini söyledi.

Rektör Hilmioğlu konuya ilişkin düzenlemeleri şöyle açıkladı:

"1- Üniversitemizin fakülte, yüksekokul, enstitü, hastane, laboratuar, kantin ve kafeterya v.b. bütün binalarının kapalı alanlarında tütün ürünlerinin içilmesi yasaktır.

2- Üniversitemizde faaliyet gösteren bütün kantin, market, kafeterya, büfe v.b. yerlerde tütün ürünlerinin satılması yasaktır.

3- Üniversitemizin açık alanlarında tütün ürünlerinin tüketilmesi serbesttir. Ancak binaların balkonları, terasları, yangın merdivenleri vs. yerleri açık alan kapsamı içerisinde yer almamaktadır.

4- 4207 sayılı yasanın 5727 sayılı yasanın 5. maddesi ile değişik 4. maddesi gereğince tütün ürünlerinin tüketilmesinin yasak olduğu ve yasağa uymamanın cezai sonuçlarını belirten uyarı yazılarının salonlarda, asgari on santimetrelik puntolarla herkesçe görülebilecek şekilde ilan edilmesi gerekmektedir.

5- Yazımız ekindeki “ İnönü Üniversitesi İdari Yaptırım Kararlarını Uygulama Usul ve Esasları”nda belirtilen birim amirleri, Üniversitemizin sorumlulukları kapsamındaki bütün kapalı alanlarında tütün ürünlerinin tüketilmesinin engellenmesi için gerekli tedbirleri almak, tütün ürünlerinin tüketilmesi halinde söz konusu Esaslara uygun şekilde idari yaptırım karar tutanağı tutmak, yine ekteki örneğe uygun şekilde idari yaptırım karar defteri hazırlamak, verilen idari yaptırım kararlarını hazırlanan bu kayıt defterlerine kaydetmek ve kesinleşen cezanın gereğinin yerine getirilmesini sağlamak için verilen cezayı ilgili Vergi Dairesine bildirmekle görevlidirler.

6- Söz konusu yasağın birimlerinde uygulanması için gerekli tedbirleri almayan, tütün ürününün tüketilmesine göz yuman birim amirleri hakkında da idari para cezası uygulanacaktır.

7- Tütün ürünlerinin tüketilmesi yasağını ihlal eden
personel ve bu yasağın uygulanması için gerekli tedbirleri almayan ve/veya yasağın ihlaline göz yuman birim amirleri hakkında idari para cezası uygulanacağı gibi ayrıca Yükseköğretim Kurumları Yönetici Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği hükümleri uyarınca disiplin soruşturması da açılacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız