SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitede Sinema Etkinliği

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:05:55
Üniversitede Sinema Etkinliği
A- A+ PAYLAŞ

 
Yapı Kredikredi kartı Play'in ana sponsorluğunda ve Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) himayesinde, Üniversite Medya desteğiyle İstanbul Organizasyon tarafından düzenlenen Play ÜniFilmFest Malatya'da 26 Mart'ta başlayacak. 
 
Play ÜniFilmFest organizasyonu şirket tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Türkiye'nin ilk üniversitelerarası film festivali Yapı Kredi Play ÜniFilmFest'in Uludağ, Sakarya Çukurova ve Mersin Üniversitesi'nden sonraki beşinci durağı 26 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Malatya İnönü Üniversitesi olacak. Ücretsiz film gösterimleri ve etkinlikleriyle şimdiye kadar 4 üniversitede 35 bin öğrencinin izlediği Play ÜniFilmFest şimdi de İnönü Üniversitesi öğrencileriyle buluşmaya hazırlanıyor.
 
Dünyanın en prestijli festivallerinden ödüllerle dönmüş usta ve genç yönetmenlerin son filmlerini, Türkiye sinemasının önde gelen isimlerinin katıldığı atölye ve söyleşileri yine ücretsiz olarak öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor" ifadeleri kullanıldı. 
 
Türk ve dünya sinemasının önemli eserlerinin gösterimlerinin yapılacağı Play ÜniFilmFest'in İnönü Üniversitesi'ndeki etkinliğinde "Türkiye Sinemasıyla Beş Çayı" söyleşileri gösterim programında yer alan filmlerin, oyuncu ve yönetmenlerinin katılımıyla devam edeceği bildirildi.
 

 Türk ve Dünya sinemasının önemli eserlerinin gösterimlerinin yapılacağı Play ÜniFilmFest’in İnönü Üniversitesi’ndeki etkinliğinde “Türkiye Sinemasıyla Beş Çayı” söyleşileri gösterim programında yer alan filmlerin, oyuncu ve yönetmenlerinin katılımıyla devam ediyor. 
 
27 Mart Salı 18.30 Güzel Günler Göreceğiz filminin yönetmeni Hasan Tolga Pulat ve senaristi Emre Kavuk
28 Mart Çarşamba 18.30 Zefir filminin yönetmeni Belma Baş 
29 Mart Perşembe 18.30 Saç filminin oyuncularından Rıza Akın
 
Mockumentary Atölyesi (29 Mart – 1 Nisan) Emre Akay ve Ezgi Kaplan; Oyunculuk Atölyesi (27-29 Mart) Derya Durmaz tarafından gerçekleştirilecek. 
 
PROGRAM..
 Play ÜniFilmFest’in Malatya İnönü Üniversitesi durağında, Merkez Kampüsü Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gösterilecek filmleri şöyle: 
 
26 Mart Pazartesi 
15.00 Açılış Töreni & Kokteyl
17.00 Yangın Var (Murat Saraçoğlu)
20.00 Bir Zamanlar Anadolu’da (Nuri Bilge Ceylan)
27 Mart Salı
15.00 Düğün Hediyesi / Copacobana (Marc Fitoussi)
17.00 Güzel Günler Göreceğiz (Hasan Tolga Pulat)
20.00 Kevin Hakkında Konuşmalıyız / We Need To Talk About Kevin (Lynne Ramsay)
28 Mart Çarşamba
15.00 Aslı Gibidir / Certified Copy (Abbas Kiarostami)
17.00 Zefir (Belma Baş) 
20.00 Bir Ayrılık / A Separation (Asghar Farhadi)
29 Mart Perşembe
15.00 Kurtuluş Son Durak (Yusuf Pirhasan) 
17.00 Saç (Tayfun Pirselimoğlu)
20.00 Benim Adım Aşk / I Am Love (Luca Guadagnino)
30 Mart Cuma
15.00 İçimdeki Yangın / Incendies (Denis Villeneuve)
17.00 Atlıkarınca (İlksen Başarır)
20.00 Melankoli / Melancholia (Lars von Trier) 
31 Mart Cumartesi
15.00 Suikast / The Conspirator (Robert Redford) 
17.00 Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi (Onur Ünlü)
20.00 Mikrofon / Microphone (Ahmad Abdalia)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız