SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitede 'Terör' Çalıştayı

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi ile Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği 2 gün süreli "Gençleri Terörden Koruma Çalıştayı" başladı.

Çalıştay ile ilgili olarak üniversitenin yayınladığı bülten şöyle:

"Malatya Emniyet Müdürlüğü ve Üniversitemizin birlikte düzenlediği, gençleri terör konusunda bilinçlendirmek ve terörün karanlık yüzünü geniş kitlelere aktarmak amacını taşıyan “ Gençleri Terörden Koruma Çalıştayı” başladı. 20-21 Mart tarihlerinde Kongre ve Kültür Merkezimizde gerçekleştirilecek çalıştayda alanında uzman öğretim üyeleri ve emniyet mensupları sunumlarda bulunarak terör konusunu derinliğine inceleyecekler.

20 Mart Cuma günü Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde Başlayan çalıştayın açılış programına Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Genç Osman Yaraşlı, İl Emniyet Müdürü A. Osman Kahya, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

İlk Konuşmayı yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Süheyla Ünal, her ülkenin öncelikli bir sorunu haline gelen terör ve terörizmin geniş boyutları ve değişik kitlelerin katılımıyla ele alınması gerektiği düşüncesiyle böyle bir çalıştayın çok önemli olabileceğine inandığını ve iki gün sürecek olan çalıştay sonunda bir sonuç bildirgesi yayınlayacaklarını belirtti

Prof. Dr. Süheyla Ünal’ın konuşmasından sonra kürsüye gelen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, gerek ülkemizde gerekse tüm dünyada terörün ciddi bir sorun olduğunu, bu konuda ciddi atılımların yapılarak üniversiteler gibi bilimsel bir ortamda sorunun tüm boyutlarıyla ele alınması gerektiğini vurguladı. Üniversitelerin asli görevlerinden birisinin de bu konular üzerinde bilimsel çalışmalar yaparak, terör ve terörizm sorununun çözümü konusunda katkıda bulunması olduğunu ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, böylesine bir çalıştayın üniversitemizde gerçekleştirilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Prof. Dr. Abdullah Korkmaz’ın Oturum Başkanlığında toplanan ilk oturumda, Prof. Dr. Abdülkadir Çevik, “Terörün tanımı, amacı, türleri, toplumsal doğurguları” başlıklı bir sunumda bulundu. Doç. Dr. Süleyman Özeren, Dr. Hüseyin Cinoğlu, Yrd. Doç. Dr.
Yahya Doğan, Uzm. Dr. Hande Karakılıç, Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kaya ise aynı başlık altında fikirlerini paylaştılar, konu akademik bir tartışma platformunda değerlendirildikten sonra oturum kapandı.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız