SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitede Türkçe Sempozyumu

0
Güncellendi - 2017-11-01 18:21:43
Üniversitede Türkçe Sempozyumu
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde 02-04 Kasım tarihleri arasında 9. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu düzenlenecek.

TİKA, Türk Dil Kurumu, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Pegem Akademi Yayınları ve Yunus Emre Enstitüsünün desteklediği, İnönü Üniversitesi Türkçe Eğitimi Bölümü ve İnönü TÖMER öncülüğünde gerçekleştirilecek olan sempozyum, uluslararası düzeyde sosyal bilimler alanında yapılacak. Doç. Dr. İlhan Erdem’in Düzenleme Kurulu Başkanı olduğu sempozyuma İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi ve 1. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Güzel Onur Kurulu davetlisi olarak katılacak. Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şeref Ateş, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Leyla Karahan açılış panelinde Türkçenin güncel sorunlarına yönelik çözüm önerilerini sunacaklar. S

empozyumla ilgili bilgi veren Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. İlhan Erdem, “Ülkemizin köklü üniversiteleri arasında yer alan İnönü Üniversitesi, yarım asra yaklaşan geçmişiyle günümüze ışık tutmaya ve eğitim-öğretim hayatına hizmet etmeye devam etmektedir. Yüzlerce sanatçı, siyasetçi, bilim insanı yetiştirmek suretiyle ülkemizin ilerleme yolundaki entelektüel birikimine katkısı büyük olan Malatya’da ve Türkiye’nin saygın üniversiteleri arasında yer alan İnönü Üniversitesinde Dünya Dili Türkçe Sempozyumu’nu düzenleyecek olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Saygıdeğer bilim insanlarını şehrimiz, üniversitemiz ve sempozyumumuzda ağırlamak, bizleri onurlandıracaktır” ifadelerini kullandı.

Erdem, dilin öneminden bahsederek, “Yaşadığımız iletişim dünyasında dilin önemi her geçen gün artmakta, geçmişin-bugünün ve geleceğin dilini inşa etmek dil ile uğraşan bilim insanları için kutsal bir görev olmaktadır. Bugün dünyanın en çok konuşulan dilleri arasında yer alan Türkçenin değeri ve dil dünyası olarak genişliği şüphesiz çok büyüktür. Bu büyük ve tertemiz dil denizinde, Türkçemizi daha ileriye götürmek gayretiyle kulaç atmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

2-3-4 Kasım tarihlerinde bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu dil becerileri ve dil bilgisi öğretimi, iki dillilik ve iki kültürlülük, Türk soylulara Türkçe öğretimi, yabancı dil olarak Türkçe öğretimi, Türkçe öğretimi ve çocuk edebiyatı, dil bilimi, dil politikaları, Türkiye Türkçesi ve ağızları, çağdaş Türk lehçeleri, tarihi Türk lehçeleri, Türk dili ve edebiyatı öğretimi, Türk dili tarihi, söz varlığı gibi konu başlıklarında yapılacak.

Yurt içi ve yurt dışındaki önemli üniversitelerden değerli bilim insanlarının oluşturduğu 200’e yakın Bilim Kurulu üyesi ve 70 Hakem Kurulu üyesi ile 78 oturumda 376 yazar tarafından 312 bildirinin sunumu gerçekleştirilecek.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız