SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitede Türkçülük Bayramı

0
Güncellendi - 2018-05-06 01:27:32
Üniversitede Türkçülük Bayramı
A- A+ PAYLAŞ

3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla Ülkü Ocakları Malatya Şubesi tarafından İnönü Üniversitesinde etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğe Ülkü Ocakları İl Başkanı Emrah Yılan'ın yanı sıra MHP Milletvekili aday adayları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Demir dövme ile başlayan törende İnönü Üniversitesi Ülkü Ocakları Teşkilat Başkanı Mehmet Raşit Boyrazoğlu açılış konuşmasını yaptı. Boyrazoğlu "3 Mayıs Türkçülük Bayramına göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyor hoşgeldiniz diyor sizleri saygıyla selamlıyorum. Türkiye'nin bu meşakkatli fazla olan bu döneminde Milliyetçi Ülkücü Hareket ümitsizliğe kapılmadı, yılgınlık göstermedi.Milli mukavvemeti kırmak isteyenler odaklara aman vermedi teslim olmadı, çünkü inanıyorduk haklı ve tarihi bir davaya sıkı sıkıya bağlıydık. Akif'in dediği gibi 'Cehennemde olsa gelen göğsümüzle söndürürüz' bizler Ya Devlet başa ya Kuzgun leşe desturu ile yola çıktık. Bu anlamda 3 Mayıs Türkçülük Gününde Türk töresinin bir diğer şartı da haddini bilmektir. Haddim bilmek… Ne kendinizi dev aynasında göreceksiniz. Herkese yukarıdan bakacaksınız, ne de kendinizi aşağıdan göreceksiniz, aşağıdan bakacaksınız.

Biz Türk gençlerini bu kutlu ülküde topladığın için sana gönülden bağlı olan biz genç bozkurtlar, senin bayrağını dalgalandırmaktan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Emrah Yılan ise yaptığı konuşmada "Jeopolitik bakımdan çok önemli olan Anadolu coğrafyasında küresel güçlerin egemenlik kurma istekleri bitmediğini hepimiz bilmekteyiz. Şu gerçek çok iyi bilinmelidir ki emperyalistlerin ve bölücülerin kötü emellerinin önündeki en büyük engel Türk Milliyetçileridir. Bu nedenle küresel güçlerin ve içerideki işbirlikçilerin birinci hedefi Türk Milliyetçilerinin direncini kırmaktır. Hedeflerine ulaşmak için ikinci büyük saldırıyı 1944 yılında organize bir şekilde yapmışlardır. Türkçülere ve milliyetçilere haksız yere tabutluklarda ve zindanlarda işkence yapmış çile çektirmişlerdir. Ancak Türk Milleti, Türklüğü ve Türkiye Cumhuriyetini ebediyen  yaşatmak için tarih boyunca mücadele etmiştir.

Aynı millete mensup aynı dili konuşan aynı tasayı paylaşmış, aynı inançta bütünleşmiş olan bu büyük milletin birlik ve beraberliği ben Türküm diyen herkese huzur verir.

Sadece Türk Milliyetçisi oldukları ve Türk Budunu ’nu uyandırmaya çalıştıkları için o güne kadar görülmemiş işkencelere maruz bırakılan ve sonrasında yıllarca hapse mahkûm edilen büyük Türkçüler, hapisten çıktıktan sonra da ülkü uğrunda savaşmaya devam etmişlerdir.

Bugün, Türkiye’yi gönülden sevmeyen ve hatta Türk soylu olmayan bazı kişilerce, bir Türk devleti olan Türkiye batağa sürüklenmektedir. Türk Milliyetçilerini “ırkçı” ilan edilip, Türkler üzerinde oyunlar oynanmakta ve Başbuğ Atatürk‘ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ayaklara düşürülmeye çalışılmaktadır.

Biz Türk milliyetçileri, bu kutlu davanın neferleri olarak Türkçülük bayrağını dalgalandırmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.3 Mayıs Türk milliyetçilerinin bayramıdır.

3 Mayıs Türk milliyetçilerinin bayraklaşan hareketidir.

3 Mayıs Milliyetçi Türkiye’nin kuruluşunda temel taşıdır.

3 Mayıs Türk milliyetçilerinin yeni bir hamleye girişmesinin başlangıcıdır.

3 Mayıs kendi milli kültürümüzü çağdaş gelişmelerle yeniden yoğurma hareketidir.

3 Mayıs Türk milletini ilimde, maneviyatta, teknikte en yükseğe çıkarma hamlesidir.

3 Mayıs Türk milliyetçilerinin yabancı kültüre ve yabancı ideolojilere karşı başkaldırmasıdır.

3 Mayıs büyük milletimizin ebediyete kadar yaşayacağına inanan Türk milliyetçilerinin yeniden doğuşudur.

3 Mayıs Türk milliyetçilerinin, Türk milletinin varlık davasında çektikleri ıstırabın, elemin, gözyaşının ifadesidir.

3 Mayıs 1944 ‘ten sonra Başbuğ Alpaslan Türkeş ve büyük Türkçü Nihal Atsız’ın izinde kararlılıkla mücadeleye etmiştir. Biz Türk Milliyetçileri olarak yapılan bu zulümleri, haksızlıkları hatırlatmak ve olayın kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd etmek için bir program düzenledik" dedi.

Konuşmalar sırasında Otağ kurulurken katılımcılara Özbek Pilavı dağıtıldı.

Konuşmaların ardından Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri müzik dinletisi sunarken Üniversite bayan birimi tarafından şiir dinletileri, Halk oyunları gösterisi ve uçuş okulu ekininin paraşüt gösterisi gerçekleşti.

3 Mayıs Türkçülük günü nedeniyle Kıbrıs Meydanını dolduran Üniversiteli Ülkücüler doyasıya eğlendi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız