SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ Suçlamasıyla 24'ü Üniversiteden 55 Gözaltı

0
Güncellendi - 2016-09-07 19:22:22
FETÖ Suçlamasıyla 24'ü Üniversiteden 55 Gözaltı
A- A+ PAYLAŞ

  • Valilik, FETÖ/PDY soruşturmaları hakkında bilgi verdi. Daha önce açığa alınan 3 memur göreve iade edildi..

Malatya Valiliği, FETÖ/PDY örgütüne yönelik olarak Malatya'da sürdürülen adli ve idari soruşturmalarla ilgili bir açıklama yaptı ve halen İnönü Üniversitesi'nden 24 personelin gözaltında bulunduğunu açıkladı. Bu kişilerle birlikte Emniyet Müdürlüğü'nde halen gözaltında olanların sayısının 55 olduğu bildirildi. Bu arada, daha önce açığa alınan 3 memurun ise görevlerine iade edildiği açıklandı.

Valiliğin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin Milli Güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut, bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilenlerle ilgili olarak Valiliğimizce yapılan çalışmalar çerçevesinde;

15 Temmuz 2016 tarihinde Devletimizin birliğine, varlığına, bekasına, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Milletimizin iradesini temsil eden TBMM’ni ve diğer Kurumlarımızı, Demokrasiyi ve doğrudan halkımızı hedef alan FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak yapılan etkin mücadele kapsamında Malatya ilimizde;

29.08.2016 TARİHİNDEN, 06.09.2016 TARİHİNE KADAR GEÇEN 9 GÜNLÜK SÜRE İÇERİSİNDE;

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden 1 Sağlık Memuru, İl Emniyet Müdürlüğünden 1 Personel açığa alınmıştır.

İnönü Üniversitesi Rektörlüğünden; 24 Personel gözaltına alınmış olup sorgulamaları devam etmektedir.

İl Emniyet Müdürlüğünden 8 Polis gözaltına alınmış, bunlardan 4 Polis tutuklanmış, 4 polis ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

Daha önce Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Vergi Denetim Kurumu’ndan, bağlı bulunduğu Bakanlıklarca açığa alınan 1‘er Personel, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Valiliğimizce açığa alınan 1 Personel olmak üzere toplam 3 kişi soruşturma ve inceleme sonucunda görevlerine iade edilmiştir.

1 İş Adamı gözaltına alınmış Adliyedeki sorgulaması sonucu tutuklanmıştır.

15 TEMMUZ 2016 TARİHİNDEN, 06 EYLÜL 2016 TARİNE KADAR ;

İlimizdeki Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görevli 666 kişinin, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümleri gereğince memuriyet görevlerine son verilmiştir.

Bakanlıklarca 624, Valiliğimizce 742, kamu personeli olmak üzere toplam 1366 kamu görevlisi açığa alınmıştır. 276 Kamu görevlisi, 49 sivil olmak üzere toplam 325 kişinin tutukluluk hali devam etmekte olup, 139 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Halen 55 şahıs Emniyet Müdürlüğünde gözaltında bulunmaktadır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız