SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversiteden DDY'lilere Anket

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:16:30
Üniversiteden DDY'lilere Anket
A- A+ PAYLAŞ

İzmir Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyeleri tarafından oluşturulan anket, son yıllarda artan demiryolu yatırımlarının Devlet Demiryolları’nın (TCDD) yol personeli üzerindeki etkilerini ölçecek. Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin (YOLDER) 750 üyesiyle gerçekleştirilecek anketin sonuçları TCDD ile paylaşılacak. 

İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş ve Yrd. Doç. Dr. Giray ve ve Yrd. Doç. Dr. Culha ile bir araya gelen YOLDER Başkanı Özden Polat, bu sektörde faaliyet gösteren dernekler arasında böylesi bir çalışmanın ilk kez gerçekleştirildiğini söyledi. Polat, “İzmir Üniversitesi ile bir ilke imza atmaktan gurur duyuyoruz. Bu tür çalışmalara devam etmek istiyoruz” dedi.

İzmir Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Deniz Giray ve Yrd. Doç. Dr. Duygu Güngör Culha tarafından geçerli ve güvenilir ölçekler kullanılarak oluşturulan 60 soruluk anket, İstanbul, Ankara, İzmir, Sivas, Malatya, Adana ve Afyon’daki bölge müdürlüklerine bağlı işyerlerinde görev yapan YOLDER üyesi Devlet Demiryolları çalışanına uygulanacak.

Anket, Türkiye’nin dört bir yanında hat bakım onarım memuru, yol kontrol memuru, geçit kontrol memuru, yol sürveyanı, yol bakım onarım şefi, tarım memuru, tarım şefi, köprü şefi, kaynak şefi, yol bakım onarım müdür yardımcısı, yol bakım onarım müdürü, mühendis, teknisyen, tekniker, yol kontrolörü ve yol servis müdür yardımcısı olarak görev yapan 750 YOLDER üyesi üzerinde uygulanacak. Anket, çalışanların iş memnuniyetlerini ve kuruma aidiyetlerini ölçecek

Son yıllarda demiryolu yatırımlarının çok büyük oranda arttığını belirten YOLDER Yönetim Kurulu Başkanı Özden Polat, bu yatırımlar sonucunda yaşanan hızlı değişimde insan kaynakları yönetiminin yol personeline yaklaşımının nasıl karşılandığını görebilmek istediklerini dile getirdi. Polat, anket uygulama ihtiyacı doğuran nedenleri şöyle açıkladı:

“Hızlı değişim zamanlarında insan kaynakları yönetiminin hedefe ulaşmak için en az yatırımlar kadar önemli ve değerli olduğunu düşünüyoruz. Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak hem üyelerimizin beklentilerini kuruma iletmek hem de kurumun yapmak istediklerini anlayıp üyelerimize aktarmak istiyoruz. Çıkan sonuçları çözüm önerileriyle birlikte her kademeyle paylaşacağız.”

Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, bir üniversite ile sektörde faaliyet gösteren dernek arasında ilk kez yapılan bu çalışmanın gelecekte bir akademik yayına dönüştürülmesinin planlandığını dile getirdi. “Üniversitelerin en önemli görevlerinden biri de içinde bulundukları toplumun ihtiyaçlarına akademik bakış açısı ile yaklaşmak ve sorunlarına çözüm önerileri üretmektir” diyen Yrd. Doç. Dr. Erciyeş, “Bu nedenle YOLDER ile yaptığımız bu çalışmanın hem demiryolu çalışanları hem de üniversitemizin gelecekte yapacağı akademik yayınlar için faydalı olacağı düşüncesindeyiz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız