SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversiteden İki Dergi

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi bünyesinde Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından "Sanat Tasarım", Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin öncülüğünde "Sessiz Adımlar" adlı iki dergi yayınlandı.

Üniversitenin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Sanat Tasarım Dergisinin ilk Sayısı Yayınlandı
Kuruluşundan bugüne kadar bilimsel ve sosyal alanda birçok etkinliğe bölgesel ve ülkesel ölçekte hizmetler sunan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültemiz önemli bir ilke daha imza attı.

Ağustos 2010 tarihinden itibaren başlattığı çalışmalar ile dergisini periyodik olarak yılda iki sayı ile bilimsel hakemli statüde çıkartmayı ve Üniversitemizin dinamik yapısına uygun olarak bilimsel alanda hak ettiği yere çok kısa sürede ulaştırmayı hedefleyen Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi bu doğrultuda “Sanat Tasarım Dergisi” nin ilk sayısını yayınladı.

Sanat Tasarım Dergisi zamanla ulusal ve uluslararası yazar ve okuyucu kitlesine ulaşılarak büyütülecek; bilim ve teknoloji alanında sunmuş olduğu akademik yayınlarla sosyal ve beşeri bilimler alanında faaliyetine devam edecektir.

Dergi, fakülte öğretim elemanlarımızın yanı sıra tüm sanat, tasarım, peyzaj tasarım, peyzaj planlama vb. konularda çalışmalar yapan araştırmacıların ilgili konularda orijinal araştırma ve derleme türünde çalışmalarını kamuoyuna duyurmayı amaçlamaktadır.

Otistik Çocuklar Adına “Sessiz Adımlar” Dergisi
Üniversitemiz Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Malatya Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İş Eğitimi Merkezi tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü ve Nisan Otizm Farkındalık Ayı dolayısıyla bir dergi yayınlandı.

“Sessiz Adımlar” adıyla yayın hayatına yeni başlayan derginin ilk sayısında, her yönüyle otizm ve otizmli bireyler ele alındı.

‘Eğitimde Feda Edilecek Fark Yoktur’ anlayışından hareketle, otizmli bireyleri görmemezlikten görme yerine, onlara daha faydalı olmak için, onların daha kaliteli bir hayat yaşamaları ve çevresindeki insanlarda otizm hakkında farkındalık yaratma çabasının bir sonucu olarak yayın hayatına başlayan dergide, otizmi her yönüyle anlatan çok sayıda makale ve uzman görüşleri bulunmaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız