SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversiteden Sonra Yeni Harman'da

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:32:31
Üniversiteden Sonra Yeni Harman'da
A- A+ PAYLAŞ

Malatyahaber.com yazarı Niyazi Doğan’ın bir süre önce yayınladığımız ‘Malatyalı Niyazi-i Mısri ve At Sinekleri’ başlıklı yazısı Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde ‘Eleştirel Söylem’ bağlamında bilimsel analize konu edilmesinin ardından, Yeni Harman Dergisi’nin Şubat 2013 sayısında yayımlandı. 

Yeni Harman Dergisi, bünyesinde Türkiye’nin en ünlü mizah dergisi Leman’ın yanısıra, Red Dergisi’ni, Leman ve Cadde Yayınları’nı bulunduran Leman Yayın Grubu tarafından yayımlanıyor. 

Edebiyattan müziğe, politikadan bilişime, çevreden anarşizme Türkiye ve dünyaya dair geniş bir skalada yayın yapan ve muhalif duruşu ile öne çıkan Yeni Harman Dergisi’nin Şubat 2013 tarihli 170. sayısında yazarımız Niyazi Doğan’ın bir süre önce yayınladığımız ‘Malatyalı Niyazi-i Mısri ve At Sinekleri’ başlıklı yazısı da yer aldı. 

Yeni Harman Dergisi’nde tam sayfa olarak yayınlanan yazı, Malatyalı mutasavvıf ve şair Niyazi-i Mısri’nin, isyancı, eylemci ve devrimci kimliğine vurgu yaparak, Mısri’nin günümüzde bazı çevreler tarafından bir siyasi ve ekonomik rant enstrümanı olarak kullanıldığına dikkat çekiyor ve hayatının her aşamasında siyasi otoriteye, iktidara başkaldıran şairin bugün iktidarın nimetlerinden yararlanmak uğrunda her yolu mubah sayan kimi çevreler tarafından araçsallaştırılmasını eleştiriyor. 

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Bilimsel Analize Konu Olmuştu 

‘Malatyalı Niyazi-i Mısri ve At Sinekleri’ başlıklı yazı bir süre önce de Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bal tarafından 'Norman Fairclough Modeline Göre Bir Eleştirel Söylem Analizi  Denemesi' başlığı altında bilimsel çözümlemeye tabi tutulmuştu. Analiz, Prof. Dr. Hüseyin Bal’ın  ‘Nitel Araştırma Yöntemi’ adlı kitabında yayımlanmış, ‘Eleştirel Söylem’ adlı derste öğrencilere ödev konusu olarak verilmişti. 

Yeni Harman Şubat 2013 Sayısında Dikkat Çekenler 

Yazarımız Niyazi Doğan’ın sözkonusu yazısının yayınlandığı Yeni Harman Dergisi’nin Şubat 2013 tarihli sayısında, Ercan Geçkin’in, ‘CHP’nin Ulusu, AKP’nin Ümmeti Kürtlerin Hamiyeti’ başlıklı yazısı, Mesud Ata’nın araştırmacı-yazar Osman Tiftikçi ile ‘Kürt Sorunu ve TSK’nın yeniden yapılanmasının anlamı’na dair söyleşisi, İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin’in düşüş, Muammer Güler’in yükselişini anlatan Erdinç Yücel’in ‘Bir Bakanın Seyir Defteri’ başlıklı analizi, Demokrat Yargı Genel Sekreteri, Yargıç Kemal Şahin’in ‘Adalet Kapısı’ yazısı ve ‘Elektronik Müzikten Pop Müziğe Chavez Şarkıları’ başlıklı yazılar dikkat çekiyor.

Bu arada Niyazi Doğan'ın malatyahaber.com'daki yazısına aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz:

http://www.malatyahaber.com/makale/niyazi-i-misri-ve-at-sinekleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız