SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversiteden Ulusal Resim Yarışması

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü üniversitesi tarafından 1. Ulusal Resim Yarışması düzenlendiği bildirildi.

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, Türk resim sanatına katkı sunabilmek ve sanatçıları üretime teşvik ederek verimlerini arttırmak amacıyla 1. Ulusal Resim Yarışması'nın düzenlendiği belirtildi. Her sanatçının en fazla 3 eseriyle katılacağı yarışmada, Seçiçi Kurul'da Prof. Dr. Aydın Ayan, Prof. Dr. Basri Erdem, Prof. Dr. Cuma Ocaklı, Prof. Dr. Hasan Pekmezci ve Prof. Dr. Mehmet Özer'in görev alacağı kaydedildi.

Derece alan 5 eserin sahibine 5'er bin YTL ödülün verileceği ve yarışmaya katılacak sanatçıların, eserlerini 02 Kasım 2005 tarihine kadar İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı Malatya adresine elden ya da kargo yoluyla teslim edebilecekleri belirtildi. Yarışma sonucunun ise 11 Kasım 2005 tarihinde açıklanacağı kaydedildi.

Bu arada, İnönü Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, 1. Ulusal Resim Yarışması'nın geleneksel hale getirileceği ve bu yarışmalarda ödül alan ve sergilemeye değer görülen eserlerle üniversitenin bünyesinde Çağdaş Resim Heykel Müzesi'nin kurulacağı aktarıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız