SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üniversiteler Rekabete Açık Olmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:50:36
A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Uluslararası alanda rekabet için üniversitelerimiz uluslararası etkileşime, rekabete açık olmalıdır” dedi. 

Uluslararası Eğitim İçin Avrupa Birliği (EAIE) tarafından 25 yıldır düzenlenen "Küresel Ortaklığın Geleceğini Örmek” konferansı, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konferansa Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanı sıra Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya da katıldı. Kürsüye çıkarak katılımcılara seslenen Bakan Avcı, “Üniversitelerimiz uluslararası etkileşime, rekabete ve değişen dünyanın ihtiyaçlarına cevap verecek niteliklere sahip olmalıdır” dedi.

Daha fazla küreselleşen ekonomi içinde başaralı olabilmeleri ve uluslararası alanda rekabet edebilmeleri için de üniversitelerin uluslararası alanda rekabet edebilme kapasitense sahip olması gerektiğini kaydeden Bakan Avcı, şöyle konuştu:

“Farklı kültürlere, farklı inançlara, insan haklarına saygılı, önyargısız, iletişime açık, özgür ve bilimsel mezunlar yetiştirmeli, araştırma ve geliştirme için gerekli olanakları sunmalıdır. Bunun için de üniversitelerimiz uluslararası etkileşime, rekabete ve değişen dünyanın ihtiyaçlarına cevap verecek niteliklere sahip olmalıdır. Bu bakımdan Türkiye eğitim için küresel ortaklığa tam desteğini vermeye hazırdır. Burada bir kere daha yüksek öğretim sistemlerinin kendilerine özgü farklarını koruyarak birbirleriyle karşılaştırabilmesi olması ve uyumlu hale getirebilmesi için çabalarımızı birleştirme sözü veriyoruz. Konferansın deneyimleri paylaşıldığı bir ortam sağlamasını, alanda yeni gelişmelere ve yeni ortaklıklara yol açmasını diliyorum.”

Konuşmalarının ardından Bakan Nabi Avcı ile YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya salondan ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız