SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversiteli 2 Kadına Daha Tutuklama

0
Güncellendi - 2016-09-28 19:25:32
Üniversiteli 2 Kadına Daha Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu oldukları gerekçesiyle geçtiğimiz hafta gözaltına alınan İnönü Üniversitesi’nde akademik ve idari kadroda görevli bayan personele yönelik soruşturmada tutuklu sayısı, savcının itirazı üzerine 2 kişinin daha tutuklanmasıyla 5’e yükseldi. Üniversitedeki toplam tutuklu sayısı ise 33’e çıktı.

FETÖ/PDY Terör Örgütüne üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya irtibatı olduğu iddiasıyla İnönü Üniversitesi’ndeki yapılanmaya yönelik TEM Şubesi’nin operasyonunda geçtiğimiz hafta gözaltına alınan 15 şüpheli kadın çalışan, 26 Eylül Pazartesi günü saatlerinde Adliyeye sevk edilmiş ve 3 bayan savcılık ifadesinden sonra serbest kalırken, Malatya 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce 9 bayan şüpheli adli kontrol kararı ile salıverilmiş, C.A., H.T. ve M.D.A. ise tutuklanmıştı.

Cumhuriyet Savcısının itirazı üzerine adli kontrol kararı ile serbest bırakılan S.G. ve B.T. hakkında da tutuklama kararı verildive tutuklu bayan sayısı 5 oldu.

Adli kontrol kararı ile serbest kalan diğer 7 isim ise şu şekilde: A.Ö., A.G., D.D., ,H.A.C., S.D., S.G. ve Y.E.

İnönü Üniversitesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında adli işlem yapılan toplam 76 şüpheliden 33’ü tutuklanmış oldu. Üniversite rektörlüğü 87 personelini FETÖ/PDY iddiasıyla açığa almış, bunlardan 18’i mesleklerinden ihraç edilmişti.

FİRARDAKİ 2 SAVCI ARANIYOR..

Bu arada, HSYK tarafından “FETÖ/PDY örgütü ile iltisak ve irtibatlarının olduğu sabit görüldüğü” gerekçesiyle meslekten ihraç edilen isimler arasında yer alan Malatya’daki 2 savcının haklarındaki soruşturma nedeniyle firarda oldukları belirtildi.

Alınan bilgilere göre; Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında Malatya Adliyesi’ndeki 28 hakim ve savcı “FETÖ/PDY örgütü ile iltisak ve irtibatlarının olduğu sabit görüldüğü” gerekçesiyle meslekten ihraç edilmiş ve haklarında soruşturma başlatılmıştı. Malatya’da toplamda 31 hakim ve savcı hakkında soruşturma yürütülürken, bunlardan eski Cumhuriyet Savcıları olan Muzaffer Bayram ve Adem Doğru’nun firarda oldukları belirtildi.

Haklarındaki soruşturma nedeniyle firarda olan ve yakalama kararı bulunan Muzaffer Bayram ve Adem Doğru’nun Malatya'daki görevlerine atanmadan önce önemli görevlerde bulundukları görüldü. Buna göre; Aralık 2014 kararnamesi ile Malatya Cumhuriyet Savcılığına atanan Muzaffer Bayram’ın Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) genel sekreteri olarak görev yaptığı, yine aynı dönemde Malatya Cumhuriyet Adem Doğru’nun ise Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı öğrenildi. Bayram ve Doğru’nun atama kararnamesindeki sıfatları ise “Yargıtay Cumhuriyet Savcısı” olarak geçiyordu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız