SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitelilerden Kütüphaneye..

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğu'na üye öğrenciler, Malatya İl Halk Kütüphanesi'ni yeniden dizayn edip, kitap bağışında bulundu. Fatih Lisesi konferans salonu ve kütüphanesi de törenle açıldı.

İL HALK KÜTÜPHANESİ'NDE..
İnönü Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğu'na üye öğrencilerin İl Halk Kütüphanesi'nde çocuk servisi ve diğer bölümleri yeniden boyayıp, dizayn etmeleri dolayısıyla bir tören düzenlendi.

Törene Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Kütüphane Müdürü Yılmaz Marasalı ve İnönü Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Suna Pekel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kütüphane Müdürü Yılmaz Marasalı, kütüphanelerin cazibe ve yaşam merkezleri olması için herkesin üzerine düşmesi gereken görevleri yapması gerektiğini vurgulayarak, üniversiteli öğrencilerine, yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay da Üniversite Toplum Gönüllüleri Topluluğu'na üye öğrencilere teşekkür ederek, "Her şeyden önce insanlarımızı kütüphaneye çekmeliyiz. Halk Kütüphanesi desek de, buraya gelenlerin yüzde 90'ını çocuklar oluşturuyor. Kütüphanelerimizin herkese ihtiyacı var. Kitap alımı için 23 bin YTL'lik bir ihale düzenledik. Bu kitaplarla ihtiyaçlarımızın büyük bir ihtiyacı giderilmiş olacaktır" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz ise, "Burada duygulandım. Gençlerimiz, hiçbir çıkar gözetmeksizin kütüphaneye destek vermişler. Onları alınlarından öpüyorum" iye konuştu.

Toplum Gönüllüleri Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Suna Pekel ise öğrencilerin güzel amaçlarla hizmet verdiğini söyleyerek, toplumdaki okuma alışkanlığını arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

Toplum Gönüllüleri Vakfı Proje Sorumlusu Aydın İleri de, amaçlarını Türkiye'de 5 yıl içerisinde 50 il halk kütüphanesini yeniden düzenleyip, canlandırmak olduğunu ifade ederek, kütüphanelerin bulunduğu yerde yaşayanların sık sık kullandıkları sevilen birer araştırma ve buluşma merkezi haline getirilmesini amaçladıklarını söyledi. İleri, projeye Türkiye'de faaliyet gösteren 12 yabancı bankanın destek verdiğini kaydetti.

Bu arada, Toplum Gönüllüleri Topluluğu tarafından İl Halk Kütüphanesi'ne 600 adet kitap, 4 bilgisayar ve 5 bin adet eğitim CD'si bağışında bulunulduğu kaydedildi.

Konuşmalardan sonra Toplum Gönüllüleri Topluluğu tarafından yeniden dizayn edilip boyanan çocuk kitapları servisinin açılış kurdelesi kesildi.

FATİH LİSESİ'NDE..
Bu arada Malatya Fatih Lisesi konferans salonu ve kütüphanesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı törenle 500 kitaplık kütüphane hizmete sunuldu.

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Cemal Akın, eğitimin önemini anlattı. Eğitime önem veren toplumların geliştiğini belirten Akın, "Eğitimin gelişmesi için de eğitime yatırım yapmak gerekir. Okulları bilgisayarlar ve kütüphanelerle donatmak gerekir. Bu okuldaki kütüphane eksikliğinin giderilmesi sevindiricidir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız