SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitelilerin Kavgası..

A- A+ PAYLAŞ

Üniversitede karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki gerginlik, kente taşındı. 2 öğrenci dövüldü, polis 2 kişiyi yakaladı, 8 kişiyi arıyor.

Edinilen bilgiye göre; üniversite kampüsünde önceki sabah karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında yaşanan gerginlik, önce Mehmet Buyruk Caddesi’ndeki öğrenci yurdunda, daha sonra da Orduevi karşısındaki parkta devam etti. 20.00 sıralarında, karşıt görüşlü grupla karşılaşan Elbistan doğumlu 20 yaşındaki Y.T. ve Edirne doğumlu 21 yaşındaki D.Ç. adlı öğrencilerin, karşıt görüşlü R.S. ile bir grup arkadaşıyla tartıştıkları, Y.T. ve D.Ç.’nin bu gruptakiler tarafından sopalarla dövüldükleri bildirildi. Dövülen iki öğrenci, gruptakilerin bölücü örgüt lehinde sözler söylediklerini öne sürdüler.

Olayla ilgili araştırmayı sürdüren polis; ikisi de Diyarbakır- Dicle doğumlu 21 yaşındaki İ.K. ve 18 yaşındaki A.A.A.’yı gözaltına alırken, olaya karıştıkları gerekçesiyle üniversite öğrencisi oldukları bildirilen M.E., M.Z.A.K., M.K., M.D., S.K., A.A., S.S.T. ve R.S.’yi aramaya başladı. “Suç ve Suçluyu Övme, Darp” suçlamasıyla adliyeye verilen İ.K. ve A.A.A.’nın ise serbest bırakıldıkları belirtilirken, yaşanan bu gerginliğin ardından polis şehir merkezinde, jandarma ise kampüste önlemlerini artırdı.

OKUL ÖNÜ OLAYLARI..
Öte yandan, Hüseyin Kölük Anadolu Ticaret Meslek Lisesi önünde, 12 yaşındaki O.K. adlı öğrencinin yanına gelen 15- 16 yaşlarındaki iki şahsın zorla para istedikleri, vermemesi üzerine tokat atıp üzerini aradıkları, birşey bulamayınca da kaçtıkları polise bildirildi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri olan 16 yaşındaki Y.K. ve 17 yaşındaki E.Ö., okula gittikleri sırada, önlerine çıkan tanımadıkları iki şahsın “Neden bize bakıyorsunuz” diyerek kendilerini dövdüklerini polise bildirdiler. Polis olayla ilgili olarak Bingöl- Solhan doğumlu 15 yaşındaki E.E. ile Elazığ- Palu doğumlu 16 yaşındaki N.T.’yi gözaltına aldı ve iki şahıs adliyece serbest bırakıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız