SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversiteliye Çifte Müjde

A- A+ PAYLAŞ

Hükümet üniversite öğrencileri için yıllardır beklenen iki projeyi hayata geçirmek için düğmeye bastı

BaşbakanTayyip Erdoğan tarafından açıklanan öğrenim kredisinin yüzde 20 oranında arttırılması müjdesinin ardından, hükümet üniversite öğrencileri için yıllardır beklenen iki önemli projeyi de hayata geçirmek için düğmeye bastı. Vergi ve prim alacaklarına af getiren torba yasaya eklenen madde ile, ilk ve orta öğrenimden sonra üniversite öğrencilerine de “bedava kitap” verilmesi öngörüldü. Yine bir başka madde ile de, ABD ve Avrupa'da uygulanan öğrencilerin üniversite kampusü içinde ücret karşılığında çalışmasına imkan tanındı.Üniversite öğrencileri için hazırlanan iki önemli düzenlemenin ayrıntıları şöyle:

20 BİN KİŞİ YARARLANACAK

Proje, Maliye Bakanlığı ve YÖK tarafından birlikte uygulanacak. Proje ile üniversitelerde de kitap giderleri devlet tarafından karşılanmış olacak. Bu yardımlardan faydalanan öğrencilerin, kredi ve bursları da kesilmeyecek.Yine torba tasarıya eklenen bir başka madde ile de, yıllardır tartışılan üniversitelerde part-time çalışma imkanı hayata geçiriliyor. Düzenlemede, öğrencilerin öğrenim gördükleri yüksek öğrenim kurumlarında geçici olarak çalıştırılabileceği hüküm altına alındı. Kampus içinde çalıştırılan öğrencilere, saat başına günlük asgari ücretin dörtte biri oranında ücret ödenecek. Bu da 2011 yılı asgari ücret tutarları baz alındığında yaklaşık 6 liraya karşılık geliyor. Maliye Bakanlığı yetkilileri, bu madde kapsamında en az 20 bin öğrencinin yararlanacağını bildirdiler.

YURTKUR borçlarına taksit geliyor

• Yüksek Öğrenim Kredive Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, ‘'Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'da yapılan düzenlemeyle öğrencilerin öğrenim kredisi borçlarının yeniden yapılandırıldığını belirtti. Albayrak, ‘'Öğrenci bundan sonra borcunu, öğrenim gördüğü öğretim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden itibaren 2 yıl sonra başlamak üzere, kredi aldığı kadar sürede ve aylık dönemler halinde YURTKUR'a ödeyecek' dedi. Ayrıca, Albayrak kurumdan kredi ve burs alacakların taahhüt senetlerini teslim etmeleri için 3-14 Ocak 2011 tarihleri arasında ek süre verildiğini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız