SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Üniversitemizin Eli Güçlenecek'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:59:36
'Üniversitemizin Eli Güçlenecek'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nin (TÖTM), sunduğu sağlık hizmetleri ile hem Türkiye’nin hem de bölgenin parlayan bir yıldızı haline geldiğini söyledi. Vali Kamçı, “Öyle ki, Turgut Özal Tıp Merkezimiz, yurt dışından hastalara bile umut ışığı olmuş, halkımız şifa aramak için artık büyük kentlere ihtiyaç hissetmemiştir” dedi. 

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapımı tamamlanan 300 kişilik 2 adet Elektronik Sınav Salonu, 2 adet Klinik Pratik Sınav Salonu, 8 adet Grup Çalışma Odası, 8 kabinden oluşan Öğrenci Eğitim Polikliniği, Anatomi Morfoloji Altyapısı, Anatomi Beceri Laboratuvarı ve zengin maket parkından oluşan Klinik Beceri Laboratuvarından oluşan Eğitim Kompleksi, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.  

Tıp Fakültesi binasındaki törene, Vali Süleyman Kamçı, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Sefa Kapıcıoğlu, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, AKP Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MEV Malatya Şube Başkanı Nejdet Narin, MEV Eski Başkanı Şaban Taçyıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir ve Prof. Dr. Davut Özbağ, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Prof. Dr. Özgen: 2023 vizyonuna göre pozisyon aldık

İnönü Üniversitesi’nin her biriminin 2023 vizyonuna göre pozisyon aldığını söyleyen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, nicelik olarak herhangi bir sorunlarının bulunmadığını ancak nitelik olarak hem kendi kurumlarında hem de ülke genelinde tıp eğitiminde ciddi sorunlar bulunduğunu söyledi.  “Hekimlik, sanatla bilimin bir arada olduğu nadir mesleklerden biridir” diyen Prof. Dr. Özgen “Dolayısıyla her sanat kavramında olduğu gibi, usta çırak ilişkisinin olmazsa olmazı olan bir meslek gurubudur hekimlik. Hata kabul etmeyen bir meslek gurubudur. Bu amaçla yaklaşık 90 kişilik bir ekibin yoğun çalışması sonucunda 2,5 yıldır tıp eğitimindeki nicelik kavramını nitelik kavramına dönüştürmeye çalışıyoruz. Bu konuda belli bir noktaya geldik. Bugün geldiğimiz noktada açılışını yapacağımız 300 kişilik 2 adet Elektronik Sınav Salonu, 2 adet Klinik Pratik Sınav Salonu, 8 adet Grup Çalışma Odası, 8 kabinden oluşan Öğrenci Eğitim Polikliniği, Anatomi Morfoloji Altyapısı, Anatomi Beceri Laboratuvarı ve zengin maket parkından oluşan Klinik Beceri Laboratuvarının açılışını yapacağız. Bu çabalarımızın inşallah ülkemizde tıp eğitimine katkı sağlamasını temenni ediyorum” dedi. 

“Yükseköğretimde kalite ve akreditasyona önemli katkı sağlayacak”

Eğitim Komplekslerinin açılış törenine katılan YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Sefa Kapıcıoğlu, da yükseköğretimdeki en önemli sorunun çıktıların iyi ölçülememesi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bu kompleks ciddi paralar harcanarak, eğitimde teknolojinin alt yapısının da kullanılarak gerçekleştirilecek bir sistem açılışıdır. Aslında bunların hepsi insana yapılan yatırımdır. İnsana yapılan yatırım olmalı ki biz burada kaliteyi ve yetkinliği sağlayabilelim. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde açacağımız bu eğitim kompleksi vasıtasıyla, çıktı kontrolümüzün kontrolü sağlanacağı gibi yükseköğretimde kalite ve akreditasyona bir nebze de olsa katkı sağlayacağına inanıyorum. Burada açılışı yapılacak tıp eğitim kompleksi ile ilgili alt yapının önemli hizmetlere vesile olacağını düşünüyorum. Sağlık her şeyin başı diye başlarız söze. Tıp eğitiminin de özellikle hastanede hasta ile birlikte yapılan pratik, yoğun bir eğitim olması nedeniyle bu eğitimin önemini hepimiz biliyoruz. Bu vesile ile kavramların da yerli yerine oturacağına ve insan odaklı eğitime, eğitimin kalitesinin yükselmesine neden olacağını düşünüyorum. Bu tesisin açılmasında ve eğitime dahil edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Kamçı: Bu tesislerle üniversitemizin eli güçlenecek

Vali Süleyman Kamçı ise konuşmasında, Turgut Özal Tıp Merkezi’nin her geçen gün bölgede parlayan bir yıldız haline geldiğini söyledi. Açılışını gerçekleştirecekleri eğitim komplekslerinin, Tıp Merkezi’nin elini daha da güçlendireceğine vurgu yapan Vali Kamçı, tıp bilimin tek faydasının hastaların tedavi edilmesi veya insanların sağlığına kavuşturulmasından ibaret olmadığını kaydederek “En önemli faydalarından birisi de, insanların hastalanmadan yaşayabilmelerini mümkün kılacak araştırmalar yapmak ve yeni yöntemler geliştirmektir ki, bu, tıp bilimin en önemli gayesidir.  İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, sunduğu ciddi sağlık hizmetleri sayesinde hem bölgemizin hem de ülkemizin parlayan yıldızı olmuştur. İnanıyorum ki, açılışını yapacağımız Tıp Eğitimi Kompleksi ile üniversitemizin eli daha da güçlenecek, tıp fakültemiz ve hastanemiz çok daha başarılı hizmetlere imza atacaktır” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri, Tıp Fakültesi Eğitim Kompleksinin açılış kurdelasını kesti ve ardından eğitim salonlarını gezdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız