SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitenin Haberi Var mı?

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin'in, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesindeki Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)'nin ABD'deki Methodist İnternational hastaneleriyle ile yeniden işbirliği yapmasına ilişkin, "müstakil" olarak başlattığı girişimlerin sonunda, bu hastanelerin bağlı olduğu gruptan görüşme daveti geldiği belirtildi. Bu arada, konunun tamamen dışında olduğu ve vekilin girişimlerinden, bir süre önce basına yaptığı açıklamayı içeren bir yazıyı aldıklarında öğrendikleri öne sürülen üniversite yönetiminin konuya ilişkin tavrının ne olduğu merak ediliyor.

VEKİLİN BÜLTENİ..
Malatya Milletvekili Şahin'in, bir süre önce ABD'de yaptığı ziyaret sırasında görüştüğü sağlık kuruluşunun yetkilileriyle yapılan bu görüşmenin ardından gelinen nokta, milletvekilinin TBMM'deki sekreteryası tarafından basına bir bültenle duyuruldu.

Bülten şöyle:

"Malatya Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Mehmet Şahin’in girişimleriyle tekrar hayata geçirilme planları yapılan ve 8. Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal’ın hayali olan hastane projesi ile ilgili beklenen davet geldi.

Methodist International Hastanelerinin Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’dan sorumlu Direktörü Dr. Sarper Tanlı tarafından 11 Şubat 2011 tarihli gönderilen davet mektubunda; kendisinin bölgenin sorumlu direktörü olduğu ve konuyla ilgili birebir ilgilenmek üzere Genel Direktörlük tarafından görevlendirildiği vurgulandı.

Yapılacak görüşmelerin projeye başlanması adına yararlı olacağı düşüncesine yer verilen davet mektubunda başta Malatya Milletvekili Mehmet Şahin olmak üzere İnönü Üniversitesi yetkilileri ile görüşmelerde bulunmak üzere Dubai Methodist Ofisi adres olarak gösterildi.

Davet mektubunun eline ulaşması üzerine açıklamada bulunan Milletvekili Şahin;” bu daveti beklediklerini, yapılacak görüşmelerin Malatya için dönüm noktası olacağına inandığını” ifade ederek yetkililerle bir an önce temasa geçerek oluşturulacak heyetin Dubai’ye gideceğini belirtti.

Daha önce yakalanmış ancak değişik nedenlerle değerlendirilememiş tarihi bir fırsatı tekrar yakaladıklarının altını çizen Şahin “Malatya’yı çok güzel günlerin beklediğini” sözlerine ilave etti."

ÜNİVERSİTE İŞİN NERESİNDE?..
İnönü Üniversitesi'nin, geçmişte ABD'deki sağlık kuruluşuyla yaptığı eğitim anlaşmasının niye yürütülmediğine ilişkin, milletvekilinin iki eski rektör Prof.Dr. Ömer Şarlak ve Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nu suçlayan açıklamalarına karşın, durumun vekilin iddiasındaki gibi olmadığı, eğitsel ihtiyaç ve mali koşullarla ilgili olduğu öne sürülüyor.

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'nün, milletvekili tarafından sürdürülen girişimin öncesi, ilişkilerin neden kesildiği ve bugünkü durum ile vekilin girişimleri konusundaki görüşleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiği ifade ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız