SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitenin Özel Yetenek Sınav Tarihleri..

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Eğitim ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin özel yetenek sınavıyla öğrenci alınacak bölümlerinin başvuru tarih ve koşulları belirlendi..

EĞİTİM FAKÜLTESİ..
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nün Müzik Öğretmenliği, Resim İş Öğretmenliği ve Beden Eğitimi Öğretmenliği programları için başvuru ve sınav tarihleri açıklandı.

Her 3 bölüm için kayıtların 21-25 Temmuz (24 Temmuz hariç) tarihleri arasında yapılacağı, Beden Eğitimi Öğretmenliği özel yetenek sınavının 27-30 Temmuz, Müzik Öğretmenliği özel yetenek sınavının 28-31 Temmuz, Resim-İş Öğretmenliği özel yetenek sınavının ise 29-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtildi.

Bu bölümlere başvuru için gereken puanlar ise şöyle:

* Liseler, meslek liseleri, öğretmen liseleri ve güzel sanatlar liselerinin El Sanatları, Grafik, Müzik, Sanat (Müzik), Nakış, Resim, Sanat (Resim), Seramik, Spor ve Tasarım ve Teknolojisi alan/kol/bölümlerinden mezun olan adayların ve milli sporcuların 2005 ÖSS’den herhangi bir puan türünden en az 160,000

* Yukarıdaki (a) maddesinde sözü edilen alan/kol/bölümler dışındaki bir alan/kol/bölümden başvuracak adayların ise 2005 ÖSS puan türlerinden herhangi birinden en az 185 puan almaları gerekmektedir.

Başvuracak öğrencilerden ayrıca; spor yapmalarına fiziki bir engel olmadığının yanı sıra kekeme olmadıklarına dair de sağlık raporunun istendiği belirtildi.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ..
Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Müzik ve Resim bölümlerine de toplam 15'i Resim olmak üzere toplam 75 öğrenci alınacak.

Bu iki bölüme başvuruların 22 Ağustos-2 Eylül 2005 tarihleri arasında, mesai saatlerinde (Cumartesi-Pazar günleri hariç) İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde yapılacağı belirtildi. Bu bölümlerin özel yetenek sınavları da 5-8 Eylül'de gerçekleştirilecek.

İki bölüme başvuracak adaylardan 2005 ÖSS’ye girmiş Lise ve dengi okul mezunu olmaları ve 2005 ÖSS puanlarından herhangi birinden (Sözel, Sayısal ve Eşit Ağırlıklı) en az 180.000 ve daha fazla puan alma koşulu aranıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız