SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitesiz Bitti!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi ile İnönü Üniversitesi'nin işbirliğiyle düzenlenen "Malatya I. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu"nun sona erdiği, yapılan eserlerin şehrin değişik noktalarına yerleştirileceği bildirildi.

İnönü Üniversitesi ile birlikte düzenlendiği bilinmesine karşın Malatya Belediyesi'nin, sona erdiğine ilişkin açıklamasına üniversiteyi dahil etmediği basın bülteni şöyle:

"Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen ve 22 Haziran tarihinde başlayan Malatya I. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu sona erdi.

2’si Türkiye ve 10’u da çeşitli ülkelerden olmak üzere sempozyuma katılan toplam 12 heykeltraş, eserlerini tamamlayarak, Belediye yanında sergilemeye başladılar.

Sempozyumun sona ermesi nedeniyle 15 Temmuz Perşembe günü bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Vali yardımcısı Şükrü Özcan, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İlhan İçen, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Turan Sağer, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, heykeltıraşlar ile basın mensupları katıldı.

Sempozyuma katılan heykeltıraşlar meydana getirdikleri eserler hakkında kısa bilgiler verirken, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Turan Sağer, Sempozyumun uluslar arası özel bir boyutunun olduğunu söyleyerek, “Sempozyuma 10 değişik ülkeden sanatçılar katıldı. Sanatçılar değişik ülkelerden oldukları için eserlerde farklı kültürleri yansıtıyor. Bu eserler Malatya’ya ayrı bir zenginlik katacak Bu bakımdan hem Belediyeyi kutluyorum, hem de Sempozyuma katılan sanatçılara da teşekkür ediyorum” dedi.

Yaklaşık 1 ay süren Sempozyum süresince, sanatçıların blok taşları işleyerek ortaya güzel eserler çıkardıklarını söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise “Biz bunları birer blok taş olarak Muğla’dan getirttik. Sanatçılarımız burada yaklaşık bir ay süre içerisinde bu taşları işleyerek birer eser ortaya çıkardılar. Eserler, sanatçılarımızın farklı düşüncelerini yansıtan güzel birer anlatım dili” dedi.

Sempozyumun düzenlenmesinde kendilerine destek veren Başta Vali Ulvi Saran olmak üzere, İnönü Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ile diğer emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Çakır, “Birer sanat eseri olarak gördüğümüz bu eserleri şehrin değişik noktalarında sergileyeceğiz” dedi.

Başkan Çakır 2-3 yıl arayla bu etkinliği devam ettirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

Eserlerin incelenmesinin ardından, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sempozyuma katılan heykeltıraşlara teşekkür plaketi ile katılım belgesi verirken, emeği geçenlere de teşekkür plaketi verdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız