SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Deprem Merkezi Kurulacak”

0
Güncellendi - 2016-05-31 14:28:11
“Deprem Merkezi Kurulacak”
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, deprem, heyelan ve sel gibi doğal afetlerle ilgili bilimsel araştırma yapmak, eğitim ve yayın faaliyetlerinde bulunmak, tarihsel ve teknolojik dönemlerdeki verileri toplamak, geleceğe yönelik olarak değerlendirmek, doğal afetlerin zararlarını en aza indirme ve erken uyarı konularında araştırma yapmak için İnönü Üniversitesi bünyesinde Afet Yönetimi, Deprem Uygulama Ve Araştırma Merkezi’nin kurulacağını açıkladı.

“Malatya deprem kuşağında”

Malatya’nın birinci ve ikinci derece deprem bölgesinde bulunduğunu kaydeden Prof. Bay Karabulut, “Malatya, Güney Anadolu Fay hattı üzerinde. İnönü Üniversitesi bünyesinde çok büyük bir Afet Yönetimi, Deprem Uygulama Ve Araştırma Merkezi’ni kurmayı hedefliyoruz. Deprem öncesi ve sonrası için afet yönetiminin hazırlanması, koordine edilmesi ve AFAD ile işbirliği içerisinde bulunulmasına imkan sağlayacak merkezde, olası bir afetin öncesi ve sonrası aşamalarını kapsayan yönetsel, sosyolojik ve psiko-sosyal boyutlarına ilişkin çalışmalar yapılacak. Afet Yönetimi, Deprem Uygulama Ve Araştırma Merkezi, bu konuda yetkili olan kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin çalışmalarını destekleyecektir. Elde edilen bilgiler doğrultusunda depreme dayanıklı yapılara yönelik çalışmalar yapılacaktır. Deprem sonrası ortaya çıkabilecek geçici barınma sorunu ekonomik ve hijyenik biçimde çözülerek, ortaya çıkabilecek salgın hastalıkların önlenmesi üzerine çalışmalar yürütülecektir. Bu merkezde sadece Malatya ili için değil çevre illere de hizmet edecektir” dedi.

Toplumda farkındalık oluşturmak, hazırlık reflekslerinin uyanık tutulması ve afet zararlarının azaltılması için çeşitli iletişim yolları ile elde ettiği güncel bilgileri toplumla paylaşacağını kaydeden İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Afet Yönetimi, Deprem Uygulama Ve Araştırma Merkezi’nin, deprem ve diğer afetlerle ilgili akademik çalışmalar yapacağını açıkladı.

Kaynak : Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ali (7 yıl önce)
    Malatya İlimiz Güney Anadolu Fayı etkisi altında denmiş.:)İlimiz Doğu Anadolu Fayı (DAF) tehlikesi altındadır.Bu DAF il merkezine yaklaşık kuşbakışı 36 km uzaklıkta olup güneyinden geçmektedir.Güneydoğu Anadolu Bindirme Fayı denen bir fay vardır öle bir fay yoktur.
    0
    0
    Yanıtla