SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversiteye Geçti

A- A+ PAYLAŞ

Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İlhan Geçit (sağdan 2.), Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesine Yardımcı Doçent olarak atandı.

Birkaç gün içinde Malatya’dan ayrılacak olan Başhekim İlhan Geçit, hastane personeli ile vedalaştıktan sonra basın toplantısı düzenleyerek, görev süresi içinde yaptığı hizmetleri aktardı.

Üroloji uzmanı olan Op.Dr.İlhan Geçit, yaklaşık 8 ay önce Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yardımcı doçent olarak atanmak için başvurduğunu, başvurusunun da kabul edildiğini söyleyen Geçit, “Birkaç gün içinde Malatya’dan ayrılmak durumundayım. Bu süre içinde elimizden geldiğince Malatyalılara en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştık. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Göreve geldikten sonra çağdaş sağlık hizmeti vermek için ilk önce hastanenin eksikliklerini tespit ederek işe başladıklarını söyleyen Geçit, gerek fiziki açıdan gerekse tıbbi cihaz ve alet açısından hastaneye birçok yenilikler kazandırdıklarını belirtti. Geçit, “İlk olarak görüntüleme cihazlarımızı çağın gereklerini gözeterek son teknoloji ürünü MR, Dansitometre, Mamografi ve dijital skopi cihazlarını Malatyalıların hizmetine sunduk. Geldiğimizde 1 adet olan ultrason sayısını 5’e yükselttik. Malatya’da olmayan 4 boyutlu ultrason cihazlarını hastanemize kazandırdık. Nükleer tıp hizmet alım ihalesini tamamladık ve yakında hizmete açacağız. Parazitoloji laboratuarını hayata geçirdik. Daha önce yapılamayan alerji testi kan ilaç düzeyi ölçmekte kullanılan cihazlar ve EMG cihazı hastanemize kazandırıldı. Uyku laboratuarı ihalesi bitirdi ve yakında hizmete girecektir” dedi.

Hastanedeki hizmetlerin bununla sınırlı olmadığını ifade eden Geçit, şunları aktardı:

“Geldiğim dönemde ameliyat oda sayımız 7 iken şimdi 11’e yükseltildi ve modernize edilmeye çalışıldı. Hastanemizin fiziki şartlarını, elverdiği ölçüde bazı engellere takılsa da düzeltmeye çalıştık. İhalesi biten ve inşaatı devam etmekte olan modern bir acil servisi Malatyalı hemşerilerime kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyorum. 1200 metrekare acil servis, 30 yatak kapasitesiyle Malatya’nın en büyük acil servisi olacak.

Malatya’mızda eksikliği büyük oranda hissedilen yoğun bakımlarla ilgili 900 metrekare kapalı alanda 55 yatak kapasiteli, kardiyoloji, dahili, yenidoğan ve cerrahi yoğun bakımların projesi için ihale tarihimiz belirlenmiş olup, bunu da bir yıl gibi kısa bir süre içinde hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.”

Bütün bu hizmetlerin yeterli olmadığını, Malatyalıların daha iyilerine layık olduğunu aktaran Geçit, “Bizleri bu konuda görevlendiren, her fırsatta yardım eden değerli yetkililerimize, sivil toplum örgütlerine yorumları ve eleştirileri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Geçit, daha sonra inşaatı devam eden acil servisi basın mensuplarına gezdirdi.

İlhan Geçit, Bingöl Devlet Hastanesi’nde başhekim iken, görevden alınan Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimi Nail Derelioğlu’nun yerine atanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız