SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversiteye Haciz Şoku!..

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:19:25
Üniversiteye Haciz Şoku!..
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Battalgazi Kampüsü'nde Ziraat Fakültesi'nin yapımı sırasında bina içine yerleştirilen jeneratörün özel bir bankaya ait finansal kiralık ürün olduğu ortaya çıkınca mahkeme haciz kararı verdi. Fakülte binasının duvarları yıkılarak haczedilen jeneratör bankaya teslim edilirken, konu yargıya taşındı. 

İnönü Üniversitesi’nde önceki gün haciz şoku yaşandı. Battalgazi Kampüsü içerisinde yapımı süren Ziraat Fakültesi binasında bulunan jeneratör ve ekipmanlarına mahkeme kararı ile tedbir kararı konuldu. İcranın nedeni ise 1 yıl önce ihaleyi alan firmanın getirdiği piyasa değeri 750 bin TL’yi bulan jeneratörün özel bir bankaya ait kiralık ürün çıkması. İstanbul’da özel bir banka tarafından finansal kiralama yolu ile ihale edilen jeneratör ve ekipmanlarını iddiaya göre kiralayan firma, aldığı ürünleri daha sonra başka bir firmaya verdi. İddiaya göre bu firma da 2014 yılında İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin yapım işini alınca jeneratörü ve ekipmanlarını binaya yerleştirdi. Ancak ihaleyi alan firma bir süre sonra iflas edince ihale feshe gitti ve yeniden yapım işi ihaleye çıktı. İstanbul’daki bankanın avukatları ise yaşanan bu olay karşısında harekete geçerek, konuyu yargıya intikal ettirdi. İstanbul 18. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne açılan dava sonucu bankanın tescilli ürünü olduğu kanıtlanan jeneratörün bulunduğu yerde haciz edilerek, bankaya verilmesine karar verildi. İstanbul’daki mahkemenin kararı Malatya’da 8. İcra Müdürlüğü’ne iletilince ekipler önceki gün harekete geçti. Bankanın Malatya’daki avukatının da katıldığı icra işlemi sırasında olay yerine jandarma ekipleri de çağrıldı.

Güvenlik güçleri ile birlikte Battalgazi ilçesindeki İnönü Üniversitesi Kampüsü'ne giden icra memurları, Ziraat Fakültesi binasında bulunan jeneratöre el koydu. Binanın duvarlarının yıkılarak içerideki jeneratörün vinç yardımı ile dışarı çıkarılmasının ardından TIR’a yüklenen ürünler bankanın deposuna götürüldü.

Üniversite yetkilileri mahkemenin verdiği karara itiraz ederek, resmi bir kurumdan icra yolu ile bir malın alınamayacağını dile getirse de firma avukatı jeneratörün sicil gazetesinde tescili bulunduğunu belirterek ,yaptıklarının yasal olduğunu savundu. Finansal kiralama kanununa göre tescil edilen malın üçüncü kişi tarafından alınamayacağı ve finansal kiralama malı olduğunun bilinmemesinin mümkün olamayacağını ifade eden kurum avukatları, İnönü Üniversitesi’nin sicil gazetesinden aldıkları malın sorgulamasını yapmadığını iddia ediyor. 

İnönü Üniversitesi yetkilileri ise, verilen haciz kararının doğru olmadığı görüşünde. Tedbir kararı uygulayan mahkemenin jeneratörün devlet kurumunda olduğunu bilmediği için icra kararı verdiğini savunan yetkililer, kurum avukatlarının mahkemeyi bu konuda yanılttığını ifade etti. 

Konu mahkemeye taşınırken, ileriki günlerde mahkemenin nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız