SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversiteye İki Onay

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:03:20
Üniversiteye İki Onay
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nin 2020 yılına kadar geçerli olacak ECHE başvurusunun kabul edildiği, ayrıca "Diploma Eki Etiketi" başvurusunun da Avrupa Komisyonu tarafından onaylandığı bildirildi.

İnönü Üniversitesi'nden konuya ilişkin olarak şu açıklama yapıldı:

"Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarından “Erasmus”un 2007-2013 döneminin tamamlandığı öğrenildi. Programın bundan sonra 2014-2020 yıllarını kapsayan yeni dönemde bazı değişikliklerle beraber “Erasmus+” adıyla yine aynı amaçla devam edeceği açıklandı. İnönü Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi Erasmus Koordinatörlüğünün 2013’ün Mart ayında, 2014-2020 yılları arasında geçerli olacak ve programın yürütülmesi için ehliyet mahiyetinde olan ECHE (Erasmus Charter for Higher Education) için yapmış olduğu başvuru sonuçlandığı belirtildi. Başvurusu kabul edilen İnönü Üniversitesinin, 2014-2020 yılları arasında geçerli olacak söz konusu beyannameyi almaya ve “Erasmus+” faaliyetlerini sürdürmeye hak kazandığı öğrenildi.

Bu arada, İnönü Üniversitesinin bir başka başvurusunun da sonuçlandığı açıklandı. Üniversitenin Haziran ayında yaptığı “Diploma Eki Etiketi (Diploma Supplement Label)” başvurusunun, Avrupa Komisyonu tarafından değerlendirilerek onaylandığı ve bu kapsamda İnönü Üniversitesinin, Bologna Sürecinin önemli basamaklarından biri olan “Uluslararası Diploma Eki Etiketi”ni almaya hak kazandığı belirtildi. Türkiye’de ve Avrupa’da seçkin üniversitelerin sahip olduğu “Diploma Eki Etiketi”nin, öğrencilerin diplomalarına ek olarak verilen tamamlayıcı bir belge niteliğinde olup, uluslararası akademik ve mesleki tanınırlığı sağladığı ifade edildi.

Diploma Eki Etiketi hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz:

http://iys.inonu.edu.tr/?web=erasmus&mw=7176&dil=tr"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız