SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Üniversiteye Kadro Çıkacak'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, İnönü Üniversitesi'nin kadrosunu bu yıl çıkaracaklarını ve önümüzdeki yıl alım yapılacağını söyledi.

AKP Malatya il binasında, haftanın nöbetçi vekili olan ve halkın sorunlarını dinleyen milletvekili Ömer Faruk Öz, daha sonra İl Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte basın toplantısı düzenledi. İnönü Üniversitesi'nin kadrosunu bu yıl çıkaracaklarını ve önümüzdeki yıl alım yapılacağını söyleyen milletvekili Öz, kuzey çevre yolu ile İstasyon Virajı'na alt veya üst geçidin önümüzdeki yıl yapmayı planladıklarını belirtti.

Yaptıkları değerlendirmede, mevcut Çevreyolu'nun ihtiyacı karşılamaması ve acilen yeni bir Çevreyolu gerektiğini kamuoyu gibi kendilerinin de bildiğini belirten Öz, güney ve kuzey Çevreyolu projelerinden, öncelikle Kuzey Çevreyolu'nun açılması gerektiğinin ortaya çıktığını bildirdi.

Şeker Fabrikası arazisi üzerinde yapılması planlanan 800 yataklı Bölge Hastanesi ve İnönü Üniversitesi kampüsü karşısında yapılmasına karar verilen 20 bin kişilik stadyum ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü belirten Öz, "Sağlık Bakanlığı, bu hafta TOKİ'ye 800 yataklı hastane yapımı ile ilgili yazıyı yazdı. Aynı şekilde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü mevcut stadın yerinin TOKİ'ye verilmesi, bunun karşılığında TOKİ tarafından İnönü Üniversitesi karşısında 20 bin kişilik stadyum yapılması ile ilgili yazıyı yine TOKİ'ye gönderdi. Gerek bölge hastanesi, gerek stadyumla ilgili TOKİ çalışmalara başladı. En kısa zamanda yapım işlerine başlanacak" diye konuştu.

İnönü Üniversitesi kadro konusuna da değinen Öz, "Biz AK Partili 6 milletvekili olarak önergemizi verdik. Kadro konusunu Başbakanımız, Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK ile paylaştık. Bu sene içinde hızlı bir şekilde üniversitemizin kadro kanununu çıkaracağız."dedi.

2008 yılının yatırım açısından iyi geçeceğini belirten Öz, Beydağı bölgesindeki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili de şunları söyledi:

"Kentsel dönüşüm projesinden vazgeçilmedi. Yanlış anlaşılma olmasın. Komisyon kurulup, yeniden değer tespiti yapılacak. Biz kentsel dönüşüme karşı olmak için değil, buradaki insanların mağdur edilmemesi ve burada fiyat düşüklüğünden dolayı mağdur olan vatandaşları desteklemek için kentsel dönüşüm için mahalle derneğine üye olduk."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız