SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversiteye Yer Tahsisi İptal

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:15:04
Üniversiteye Yer Tahsisi İptal
A- A+ PAYLAŞ
 
Akçadağ ilçesinde İnönü Üniversitesi'ne Meslek Yüksekokulu yapılması için tahsis edilen arazi kullanılmayınca, arazi Anadolu Öğretmen Lisesi yapılması için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edildi. 
 
İl Genel Meclisi'nin Nisan ayı 5. ve son oturumu Meclis Başkanı Naci Şavata başkanlığında toplandı. Toplantıda Vali Ulvi Saran imzalı Meclis'e gönderilen okul arsası teklifi görüşülerek karara bağlandı. 
 
Vali Saran'ın yazısında, "Akçadağ ilçesi Başpınar Mahallesinde bulunan Mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait 28 bin metrekare büyüklüğündeki arsanın İl Genel Meclisi'nin 6 Nisan 2010 tarihli kararı ile yüksek okul yapımı için İnönü Üniversitesine tahsis edildiği, ancak karar da 2 yıl sonra tahsis amacına uygun kullanılmaması halinde tahsis işleminin ortadan kalkacağının belirtildiği aktarılarak, "Ancak İnönü Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yüksek okul yapılması ile ilgili olarak her hangi bir çalışma yapılmadığı tespit edildiği, bu nedenle söz konusu taşınmazın üzerinde Anadolu Öğretmen Lisesi yapılabilmesi maksadıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilmesi talebinde bulunulmuştur" denildi. Yazıda Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de 2 yıl içinde yatırım yapmaması halinde, arsanın bu kurumdan da alınacağı belirtildi. 
 
İl Genel Meclisi, Vali Saran'dan gelen teklifi kabul ederek, arsanın Anadolu Öğretmen Lisesi yapılması için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilmesi, 2 yıl içinde yatırım yapılmaması halinde arsanın bu kurumdan alınacağı yönünde karar verdi. 
 
İl Genel Meclisi, Mayıs ayı çalışmalarına 2 Mayıs'ta toplanarak çalışmalarını sürdürecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız