SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üniversiteyi Alet Etmeyin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:51:52
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,  düzenlediği basın toplantısında, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin’in İnönü Üniversitesi’ne yönelik ‘ paralel yapılanma’ iddialarına tepki göstererek, “Daha düne kadar el-etek öptüğünüz camiayla bugün kavga ediyorsunuz diye Malatya’nın kurumlarını değersizleştiremezsiniz. Sofrasında yer almak için birbirinizle yarıştığınız pararel yapı ile kavganıza Malatya’yı ve Malatya’nın üniversitesini alet etmeyin” dedi. 

“Üniversiteyi kavganıza alet edeceğine köyündeki sağlık skandalına bak”

Mustafa Şahin’in, ideolojik saplantılarla üniversiteye saldırmak yerine, kendi köyü Boran’daki sağlık skandalı ile ilgilenmesi gerektiğini vurgulayan Veli Ağbaba, “Boran ve Toygar köylerinde 200’ü aşkın vatandaşımız ishal ve kusma şikâyeti ile hastaneleri doldururken, sayın vekil, bu sorunun çözümü için çalışacağına, kurumların yöneticileri ile kavga etmeyi tercih ediyor” diye konuştu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP Hükümeti’nin dış politikasını da sert bir dille eleştirdi. Ağbaba, “IŞİD denilen örgüt, terör örgütü değil, artık vahşet örgütüdür. AKP IŞİD’in elinde rehinedir. IŞİD’in döktüğü her damla kanda AKP’nin parmağı vardır” ifadelerini kullandı. 

Kongreden sonraki ilk Malatya programı 

CHP’nin 5-6 Eylül tarihlerinde Ankara’da yapılan 18. Olağanüstü Kurultayı’nda 619 oyla, İhsan Özkes ve Şafak Pavey’in ardından 3. en yüksek oyu alarak önce Parti Meclisi’ne seçilen, daha sonra ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun belirlediği liste ile Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) giren ve Yerel Yönetimler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kurultay sonrasındaki ilk Malatya programı kapsamında düzenlediği basın toplantısında Malatya’nın yaşadığı sorunlara değindi, AKP Hükümeti'ne ve Milletvekili Mustafa Şahin’e sert eleştiriler yöneltti.

Kurultayda aldığı yüksek oyla Parti Meclisi’ne seçilmiş olmanın gururunu yaşadığını belirten CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, bunun kendisi için onurlu bir görev olmasının yanı sıra Türkiye’nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü yetiştiren Malatya açısından daha onurlu bir durum olduğunu söyledi. Ağbaba,  bu sonucun alınmasında emeği geçen delegelere, CHP Malatya il örgütüne, kadın ve gençlik kolları yönetici ve üyelerine teşekkür etti. 

“Merkezi iktidarın yolunun yerel yönetimlerden geçtiği bilinciyle çalışıyoruz” 

Mayıs 2014’den bu yana yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yaptığını ve kurultay sonrası, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun takdiri ile aynı göreve atandığını hatırlatan Veli Ağbaba, “Bu süreçte merkezi iktidarın yolunun yerel yönetimlerdeki başarıdan geçtiğini vurguladık ve bu doğrultuda stratejiler geliştirdik. Sosyal Demokrat anlayışın kaleleri olan CHP’li belediyeler Türkiye’de pek çok ilke imza attı, atmaya da devam edecek. Gerçekleştirdiğimiz projelerimizi, yaptığımız işleri bıkmadan, usanmadan anlatacağız” dedi. 

“Önümüzdeki dönem belediyelerimizi referans göstererek iktidara geleceğimize inanıyoruz” diye konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Eylül ayı başından itibaren bölgesel toplantılarla belediye meclis üyeleri ile buluşacaklarını ve görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi. Yerel Yönetimler düzeyinde 11 bölgesel toplantı yapacaklarını açıklayan Ağbaba, bu toplantılarla belediye meclis üyeleri arasındaki koordinasyon ve paylaşımların artırılması hedeflediklerini kaydetti. Ağbaba, “Çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Türkiye’yi karış karış dolaşacağız. Halkın iktidarını kurmak için mücadele edeceğiz” dedi. 

“Hükümete ‘İşsizlik’ Eleştirisi: 

Veli Ağbaba, CHP’deki gelişmelere ve üretmeyi hedefledikleri yeni politikalara ilişkin açıklamalardan sonra AK Parti Hükümeti’ne sert eleştiriler yöneltti. Hükümetin sermaye kesiminin lehine geliştirdiği istihdam politikaları ile Türkiye’de bir işsizler ordusu yarattığını vurgulayan Ağbaba, işsizlik ve ekonomik bunalımın ülkeyi bir suç cennetine çevirdiğini kaydetti. Ağbaba, “Her geçen gün cinayet, yaralama, gasp, hırsızlık olayları hızlı artış kaydediyor. İşsizlik, ekonomik bunalım, sosyal yapının bozulması olayların tırmanmasının en belirgin sebepleri. Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olduğu söylenen Türkiye’de ekonomik bunalımdan dolayı her gün onlarca kişi intihar ediyor, insanlar birbirini vuruyor.

Malatya Emniyet Müdürü’ne: “Makamında oturma, sokağa çık, asayişle ilgilen” 

Malatya’da da son günlerde cinayet, yaralama, gasp, darp, uyuşturucu kaynaklı suçların son derece hızlı bir yükseliş gösterdiğinin altını çizen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bu tespit üzerinden Malatya Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal’ı isim vermeden eleştirdi. Ağbaba bu konuda şöyle konuştu: “Malatya’da asayiş olayları ciddi boyutlara ulaştı. Biz bu basın toplantımızı emniyet müdürünün de duymasını istiyoruz. Makamından çıksın sokaklara baksın. Daha dün akşam esnafımız dövülüyor polis ortada yok. Sokaklar uyuşturucu tüccarları bonzai satıcıları ile dolu. Gençlerimiz zehirleniyor. Emniyet müdürün makamından çıkmaya ve Malatya’nın asayişi ile ilgilenmeye davet ediyorum”. 

Milletvekili Şahin’e: “Üniversiteyi kavganıza alet etmeyin, sen önce köyündeki sağlık skandalına bak” 

Malatya’nın ekonomik ve şehircilik anlamında bir sorunlar yumağı haline geldiğini, buna karşın AKP Malatya Milletvekillerinin Malatya’nın değerleri olan kurumlarla kavga etmekten başka bir şey yapmadığını belirten Ağbaba, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin’in İnönü Üniversitesi için ileri sürdüğü ‘paralel yapılanma’ söylemine sert tepki gösterdi. Ağbaba, Ak Parti Malatya Milletvekili Şahin’e, “Daha düne kadar el-etek öptüğünüz, bugün paralel yapı diye adlandırdığınız camia ile olan kavganıza Malatya’nın üniversitesini alet etmeyin” diye seslendi. Ağbaba, Boran ve Toygar köylerinde meydana gelen ve 215 kişinin hastanelere düşmesine neden olan ishal salgınını da hatırlatarak, “Sayın vekil Malatya’nın kurumlarını yıpratacağına kendi köyündeki sağlık skandalına baksın, bu köylerimizdeki vatandaşlarımızın su sorununu çözsün” çağrısında bulundu. Ağbaba “Boran ve Toygar mahallelerinde 215 kişi kusma ve ishal şikâyetleriyle hastaneleri doldurdular. Yıllardır bölgenin içme ve sulama suyu problemlerini dile getiriyoruz. Kanalizasyon sularıyla sulama yapıldığını aktarıyoruz. Kulaklarını eleştirilere tıkayanlar, mecliste bizi eleştirenler şimdi ne demek istediğimizi anlamışlardır. 

Malatya’nın AKP’li hükümetler tarafından her dönem haksızlığa uğratıldığını ifade eden Ağbaba şöyle konuştu: “AKP Malatya’dan 5 Milletvekili çıkardı. Ancak Malatya aldığı ile verdiği arasında dengesizlik var. Malatya’nın hükümet kanadında siyasi ağırlığı yok. AKP Milletvekilleri Malatya’nın sorunlarıyla uğraşacaklarına kurumların yöneticileriyle uğraşıyorlar. Daha düne kadar el-etek öptükleri şimdi paralel yapı ile kavga ettikleri için bu kavgaya Malatya’yı, Malatya’nın değerlerini, üniversitemizi alet ediyorlar. 

“Vahşet örgütü IŞİD’in döktüğü her damla kanda AKP’nin parmağı var” 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP Hükümeti’nin dış politikasını da sert ifadelerle eleştirdi. Ağbaba, Türkiye’nin bölgesinde lider ülke olarak lanse edildiğini, gerçekte ise, AKP Hükümetleri’nin yanlış dış politikaları nedeniyle, artık Türkiye’nin sözünün kimseye geçmediğini kaydeden Ağbaba konuşmasını şöyle sürdürdü: “Son dönemlerde sınırımızda vahşi cinayetler isliyoruz. IŞİD bir terör örgütü değil vahşet örgütü. AKP IŞİD’in elinde rehinedir. Laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneten hükümet IŞİD’le aynı görüştedir. Türkiye güya bölgesinde lider ülkeydi ama artık kimseye sözü geçmiyor. IŞID’ın akıttığı her kanda AKP’nin parmağı var. Biz bölgedeki cinayetlerde kullanılan silah ve diğer mühimmat ve yardımların Türkiye’den gittiğini biliyoruz. Türkiye’nin bu cinayeti, bu vahşeti durdurması için artık bütün bunlara son vermesi gerekiyor”. 

Türkiye’de bir ilki başlattık: Taşeron işçilerle sözleşme imzalıyoruz

İstanbul Beşiktaş İlçesi Belediyesi’ne bağlı Beltaş işçilerinin başlattığı grevin kamuoyunda geniş yankı bulması ve ardından işçilerle toplu sözleşme imzalanmasına ilişkin bir soru soru üzerine Türkiye’de bir ilki başlattıklarını da açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “CHP olarak her zaman sendikasızlaştırmaya, taşeronlaşmaya karşı çıktık. Ancak bütün bunlar kanunla olabilecek değişiklikler. Siyasi irade gerektiriyor. Fakat biz CHP olarak bazı belediyelerimizde taşeron işçilerle sendikalı, toplu sözleşmeli iş güvencesi verecek şekilde sözleşme imzalıyoruz. CHP olarak başlattığımız bu projenin bütün belediyelere örnek olmasını temenni ediyoruz” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız