SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversiteyle Kutlama

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Ahilik Haftası kutlamalarının ilk kez İnönü Üniversitesi’nin kampus alanında kutlanacağı bildirildi. Şet Kuşatma törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan’da katılacak.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya’da Ahilik haftası’nın 13 Ekim-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklerle kutlanacağını belirterek, “Ahilik Haftasını, Malatya’nın birlik ve beraberliğini gösteren bir tablo ile Ahilik kültürüne yakışan bir şekilde kutlayacağız. Etkinliklerimiz Malatya Valiliği, Malatya Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Bölge Birliği, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve Malatya Ticaret Borsası’nın da katılımı ile ortak bir organizasyon ile kutlanacaktır. Ahilik Haftası ilk kez İnönü Üniversitesi’nin kampus alanında kutlanacaktır. Böylece, hem Ahiliğin bilime verdiği önemi hem de gelecek nesillere Ahiliği anlatma imkanını bulacağız. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ve yönetimine Ahilik kültürüne ve esnaf ve sanatkarlar camiasına gösterdiği ilgiden dolayı esnaf camiası adına teşekkür ediyoruz. Ahilik Haftasını, birlik, beraberlik ve milli bir dayanışma içinde kutlayacak olmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Malatya bütün kurumları ile Türkiye’ye örnek olacak bir organizasyon ile Ahilik Haftasını kutlayacaktır” dedi.

Ahilik Haftası kapsamında 17 Ekim Cuma günü İnönü Üniversitesi Kıbrıs Meydanı’nda düzenlenecek olan Şed Kuşatma Töreni ve Ahilik Pilavı dağıtımına TBMM Başkanı Köksal Toptan’ında katılacağını belirten MESOB Başkanı Şevket Keskin, “17 Ekim Cuma günü Şed Kuşatma törenini ve Ahilik Pilavı etkinliğini İnönü Üniversitesi’nde yapacağız. Tüm esnaf temsilcilerimiz adete üniversiteli öğrenci evlatlarımızla kucaklaşacak ve bu kutlu kültürü geleceğe taşıyacak olmanın bir adımını atacaktır. Törenlerimize TBMM Başkanı sayın Köksal Toptan’ın katılacak olması bizlere ayrı bir mutluluk vermiştir. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde bizlere destek veren Valimiz sayın Halil İbrahim Daşöz’e, milletvekillerimize, Belediye Başkanımız Cemal Akın’a, İnönü Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Cemil Çelik’e ve Malatya’mızdaki tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

AHİLİK HAFTASI PROĞRAMI ŞU ŞEKİLDE:
13 Ekim Pazartesi
ÇELENK SUNMA TÖRENİ
YER: Atatürk Anıtı Önü
Saat: 09.00
-Mehteran Bölüğü Gösterisi
-Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sayın Şevket Keskin’ın çelenk sunumu
-Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

* 13 Ekim Pazartesi
KUTLAMA TÖRENİ
YER: İnönü Üniversitesi Konferans Salonu
Saat: 10.30
-Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sayın Şevket Keskin’ın konuşmaları
-İnönü Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Cemil Çelik’in konuşmaları
-Belediye Başkanı sayın Cemal Akın’ın konuşmaları
-Malatya Valisi Sayın Halil İbrahim Daşöz’ün konuşmaları
-Konferans: Ahilik Kültürü
Konuşmacı: Yrd. Doç. Dr. Taner Tatar
-Tören: Kadın Girişimci Sertifika Dağıtımı

* 15 Ekim Çarşamba
KİTAP SERGİSİ
YER: İl Halk Kütüphanesi
SAAT: 10.00

17 Ekim Cuma
ŞED KUŞATMA-ÖDÜL TÖRENİ VE AHİLİK PİLAVI
YER: İnönü Üniversitesi Kıbrıs Meydanı
SAAT: 13.00

-Saygı duruşu ve İstiklal Marşı
-Halk Oyunları ve Mehteran Bölüğü Gösterileri
-Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sayın Şevket Keskin’ın konuşmaları
-İnönü Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Cemil Çelik’in konuşmaları
-Belediye Başkanı sayın Cemal Akın’ın konuşmaları
-Malatya Valisi Sayın Halil İbrahim Daşöz’ün konuşmaları
-TBMM Başkanımız sayın Köksal Toptan’ın hitapları (Arzu ederlerse)
-Şed Kuşatma Töreni
-Mesleğinde başarılı olmuş EN GENÇ, EN YAŞLI ESNAF VE ZANAATKAR ÖDÜL TÖRENİ
-Ahilik Pilavı Dağıtımı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız