SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversiteyle Protokol

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İşkadınları Derneği,(MAİKAD tarafından, kadınlara yönelik girişimcilik ve iş edindirme eğitim çalışmaları kapsamında, İnönü Üniversitesi ve sanayici işbirliği ile 300 civarında kadına iş garantili eğitim kursu verilecek.

İŞKUR’un İş garantili meslek edindirme kursları kapsamında yürütülecek eğitim çalışmaları için üniversite’de protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Rektörlük makam odasında gerçekleştirilen imza törenine, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, MAİKAD başkanı Av.Burçin Han, İŞKUR İl müdürü Durmuş Doğan, Alima Su Ürünleri ve Gıda San. Tic. A.Ş . Temsilcisi Kemal Duymaz, Eczacılık Fakültesi dekanı ve MAİKAD omursal başkanı Prof. Dr. Göknur Aktay ve yönetim kurulu üyesi Manolya Dağ ile İÜ Su ürünleri Meslek Yüksek Okulu temsilcileri katıldı.

Rektör Prof.Dr. Çelik, “Üniversite olarak, kentin sanayisinin gelişmesi ve kalifiye eleman sağlanması konusunda her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Hedefimiz sosyal, kültürel ve ekonomi alanları başta olmak üzere her alanda kent ile bütünleşmiş bir üniversitedir. Bu yolda da emin adımlarla yürüyoruz” diye konuştu.

MAİKAD başkanı Av. Burçin Han ise ”Eğitimsiz personel istemiyoruz, anlayışından yola çıkarak başlattığımız eğitim çalışmaları; üniversitemiz, İŞKUR ve sanayicimizin de katılımı ile daha da bir anlam kazandı. 300 civarında kadına iş olanağı sağlayacak olan eğitim kurslarının ilk etabı 30 civarında kadını kapsıyor. Eğitimini tamamlayan kadınlarımız iş arama gereğini görmeden hemen işe başlayacaklar. Böylece de kadınlarımızı hem eğitimli hem de ekonomik anlamda güçlü olmasını sağlamaktır" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız