SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ünlü Oyuncu Tilmaç Vefat Etti

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:23:59
Ünlü Oyuncu Tilmaç Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Türk Sineması'nın ünlü oyuncularından Sümer Tilmaç akşam saatlerinde hayatını kaybetti. 

Ortaköy Esma Sultan Yalısı’nda katıldığı bir düğün töreninde aniden fenalaşan Sümer Tilmaç, akşam saatlerinde hastaneye kaldırıldı. Tilmaç, Liv Hospital’de yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Tilmaç’ın ölümü başta ailesi ve yakınları olmak üzere tüm sevenlerini derin üzüntüye boğdu. 

Liv Hospital Hastanesi’nden Kardiyolog Doç. Dr. Alp Burak Çatakçıoğlu, ünlü oyuncu Sümer Tilmaç’ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı. Çatakçıoğlu, “Ciddi kalp yetmezliği ile geldi. Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren yaşam desteğine rağmen maalesef yaşamsal fonksiyonları geri dönmedi. Bu nedenle sevilen oyuncumuz Tilmaç’ı maalesef kaybettik” dedi. 

Kardiyolog Doç. Dr. Alp Burak Çatakçıoğlu, ünlü oyuncu Sümer Tilmaç’ın ölümüne ilişkin basın açıklaması düzenledi. Çatakçıoğlu, “Ünlü oyuncu Sümer Tilmaç bugün bir davette kalp yetmezliği sonucunda ani kalp durması nedeniyle fenalaştı ve 19.57 itibariyle hastanemizin acil servisine getirildi. Geldiğinde şuuru kapalıydı, nefes almıyordu ve kalp atımları vücuda yeterli kan pompalayacak düzeyde değildi. Ciddi kalp yetmezliği ile geldi. Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren yaşam desteğine rağmen maalesef yaşamsal fonksiyonları geri dönmedi. Bu nedenle sevilen oyuncumuz Tilmaç’ı maalesef kaybettik” dedi.

Öte yandan, Esma Sultan Yalısı’nda hayatını kaybeden Sümer Tilmaç’ın Sedat Peker’in düğün törenine katıldığı öğrenildi.

SÜMER TİLMAÇ KİMDİR 

15 Temmuz 1948’de Malatya’da doğan Sümer Tilmaç, 16 yaşında oyunculuğa başladı. 1968’de İstanbul Belediye Konservatuarı’ndan mezun olan Tilmaç, 60’dan fazla oyununda , 100’den fazla da sinema filminde rol aldı. 1993 yılında Süper Baba dizisindeki ‘Nihat’ karakteriyle herkesin sevgisini kazanan Sümer Tilmaç, son olarak ‘Polis Akademisi: Alaturka’ filminde rol aldı. 2007 yılında 18 yıllık eşi Hatice Melek Tilmaç’tan tek celsede boşanan Sümer Tilmaç’ın ilk eşinden 2, ikinci eşinden de 2 çocuğu bulunuyor. 2002 yılındaki Son fili ile ‘En iyi yardımcı erkek oyuncu’ dalında 7. Sadri Alışık ödülünü kazanan Tilmaç’ın en bilinen filmleri ise şunlar: Kahpe Bizans, Hemşo, Meraklı Köfteci, Kanlı Nigar, Gırgıriye, Karaoğlan, Çakallarla Dans, Osmanlı Cumhuriyeti, Maskeli Beşler: İntikam Peşinde. 50. sanat yılını dolduran Sümer Tilmaç, kısa bir süre önce ‘Sümerce’ isimli gösterisiyle hayat hikayesini eğlenceli bir dille sanatseverlerle buluşmuştu.

2012'DE MALATYA'DA SÖYLEŞİYE KATILMIŞTI..

Kanlı Nigar oyunu turnesi nedeniyle tiyatro grubuyla Nisan 2012'de Malatya'ya gelen Sümer Tilmaç, MalatyaPark AVM'de hayranlarıyla düzenlenen söyleşiye katılmıştı.

Burada gençlere tavsiyede bulunan Tilmaç, gençlerin bir an evvel meşhur olma sevdasından kaçınmaları gerektiğini vurgulayarak, “Türkiye’de bir an evvel artist ya da meşhur olma sevdasında olanlar var. Biz onlara diyoruz ki, ağır ağır çık bu merdivenleri. Dikkat et, çıkarken bak, inerken aynı insanlarla karşılaşacaksın. Bu, Malatya siyaseti içinde çok önemli bir laf. Hakikaten çıkarken çok güzel oluyor da, inerken sonra o insanlarla karşılaşınca tanınmazdan geliniyor. Onun için genç arkadaşlarımız özen göstersinler. Meşhur olmak bir şey değil, önemli olan adam olmak. Adam olsunlar ya da kadın olsunlar. Türk kadınını temsil etsinler” şeklinde konuştu. 

Ünlü sanatçı, babası, annesi ve ablasının Malatya’da Sümer Dokuma Fabrikası’nda çalıştığını kaydederek, “Sümer Mahallesi’nde doğdum. Sümer İlköğretim Okulu’na gittim. Adım Sümer. Bu kadar teşekküllü bir isim olmaz. Tam teşekküllü bir ismim var” dedi. Tilmaç ailesi,daha sonra tayinleri çıkınca İstanbul'a göçmüş.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız