SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ünlü Satrançcılar da Katılacak

0
Güncellendi - 2016-08-19 01:36:28
Ünlü Satrançcılar da Katılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Uluslararası 4. Altın Kayısı Turnuvası, 21 Ağustos’ta gerçekleştirilecek olan açılış töreniyle start alacak. Turnuvaya, ünlü yabancı satranç sporcularının yanı sıra Türk sporcularda katılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ile Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Malatya Uluslararası 4. Altın Kayısı Turnuvası, Atatürk Spor Salonu’nda 21 Ağustos’ta başlayacak.

Geride kalan 3 senesinde renkli görüntülere sahne olan Malatya Uluslararası Altın Kayısı Turnuvası’na bu yılda ünlü satranç sporcuları katılacak. Ünlü Türk satranç sporcusu Türk GM Kıvanç Haznedaroğlu, 4 yabancı GM, 9 İM ve 3 PM ile birlikte katılacak.

SATRANÇ SPORUNA 6 YAŞINDA BAŞLADI

Türk Satranç Büyük Ustası Kıvanç Haznedaroğlu, satranca 6 yaşındayken başladı. Hacettepe Üniversitesi Hidrojeoloji Mühendisliği bölümünü bitirdi. 1987 yılında İlkokullar arası satranç şampiyonasında birinci oldu. Ali İpek yönetimindeki TED Satranç kursunda satranç dersleri aldı. Bu sayede satranç becerisini ilerleterek 1989 yılında 10 yaş altı grupları kategorisinde Türkiye şampiyonluğuna ulaştı. 2003 yılında ise Türkiye şampiyonu oldu.

Profesyonel anlamda satranç öğrenimini 1996 yılında Evgeni Vasiukov'dan aldı. 2001 yılında 2300 Elo puanına ulaşarak FIDE Ustası (FM) unvanını aldı. Gerekli normlarını tamamlayarak 2005 yılında IM unvanına kavuştu. Türkiye'deki satranç gelişiminin sancılarını çeken Haznedaroğlu, 2009 yılında Türkiye'nin üçüncü ve en genç büyük ustası (GM) olma başarısını gösterdi.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız